Marius Stan, viceprimarii și city managerul și-au făcut bagajele și au părăsit ”Noul Galați”

   Obosiți de proiectele pe care le-au implementat pentru schimbarea radicală a vieții gălățenilor, primarul Marius Stan și cei doi viceprimari și-au făcut bagajele și au plecat în concediu. Cei trei au lăsat orașul fără administrație timp de aproape două săptămâni, periodă în care nu a existat o personă autorizată să semneze documentele importante din Primăria ”Noului Galați”. Primul care a dezertat a fost viceprimarul pesedist Florin Popa. Popa a dispărut, în urmă cu peste două săptămâni, într-un concediu pe care și-l programase pentru a scăpa de stresul provocat de număratul banilor negri produși în mandatul trecut de city manager. Imediat, l-a urmat creatorul conceptului de ”Noul Galați”, primarul liberal Marius Stan. Acestuia a început să nu-i mai priască aerul prăfuit al Galațiului și a preferat să lase baltă administrația și fotbalul pentru meleaguri exotice. Rămas singur acasă, în Primărie, pecistul Radu Cosca a ajuns și el la concluzia că un concediu relaxant este cel mai bun început pentru un mandat de viceprimar. Plecarea celor trei a fost confirmată de funcționari din Primărie, care habar nu au pe ce meleaguri hălăduiesc aleșii noștri.

   Cei trei dezertori au lăsat în urmă străzi desfundate și un haos în organizarea serviciilor primăriei, călcate de auditul care deja prefigurează jaful produs aici de-a lungul timpului. Speriat de atmosfera ”dă Galați”, city managerul bucureștean, Aurel Vlaicu, și-a luat și el zborul spre meleaguri mai înverzite, astfel că locul a rămas curat. Oricum, acesta nu are nici până la această oră un contract ferm.

   Cum niciun sforar din administrația locală nu a fost dizlocat din scaunul său, numai pensionarul Dumitru Nicolae mai lipsește din scenă pentru a ne întări senzația de deja vu. Asta și pentru că orașul nu dă niciun semn că și-ar schimba fața prin minunatele măsuri luate de noua administrație.

   S. Ț.