Câinii comunitari sunt eutanasiați ilegal - mandatul de director al lui Ionescu Ecosal continuă

   Odată cu schimbarea conducerii administrației locale, ar fi fost de așteptat să dispară din peisaj și anumiți directori atârnați de ani buni la banul public. Ei bine, au trecut câteva luni de când a fost instalat noul primar, însă directorii societăților din subordinea Consiliului Local sunt bine mersi cocoțați pe funcție. Nici măcar auditul care este în derulare nu o să producă vreo schimbare, atâta timp cât alianța USL funcționează în deplină armonie la Galați. Directorii la care făceam referire sunt Genica Totolici, Eduard Grosu, Ion Zaharia, Gelu Stan și nu în ultimul rând Ion Ionescu. Sunt personaje prăfuite în mass-media gălățeană, care s-au remarcat doar prin salariile imense pe care le-au încasat de la bugetul local și prin slugărnicii la adresa partidului.

 

   Ionescu- un gunoier de lux

   Unul dintre cei mai bine plătiți directori este Ion Ionescu, supranumit Armani după costumele ”de gunoier” pe care le poartă, directorul Serviciului de Salubritate din cadrul Primariei Galați. Șeful gunoierilor încasează un salariu de câteva mii de euro și, cu toate acestea, este deranjat când i se cere să vină cu explicații despre activitatea sa. De pildă, recent, unul dintre consilierii locali a îndrăznit să-l ia la întrebări în legătură cu containerele din plastic pentru colectarea selectivă a materialelor refolosibile. Mai exact, este vorba de 63 de containere, incendiate de indivizi certați cu legea. Evident, Ionescu nu a fost capabil să spună ce măsuri a luat pentru a preîntâmpina situația creată.

 

   Eutanasierea - mai profitabilă

   Ionescu „excelează” și la capitolul ucis câini comunitari. Deși există un cadru legislativ prin care este voie să se eutanasieze doar câinii bolnavi, la noi legea este ignorată cu bună știință. Directorul serviciului Ecosal nu se ferește să spună că cei mai mulți maidanezi sunt eutanasiați: „Vedem câinii, îi prindem şi îi cazăm în padocul Primăriei. Le oferim îngrijire şi hrană timp de două săptămâni, după care, dacă nimeni nu îi adoptă, îi eutanasiem şi îi ducem la crematoriul de la Măcin”. De exemplu, anul trecut, în padocul Primăriei au ajuns 3.300 de câini, din care aproape 90% au fost deja eutanasiați. Pentru sterilizarea unui câine mascul, Primăria cheltuiește între 80 de lei și 100 de lei. La aceste costuri se adaugă preţul tranchilizantului folosit la capturare, tratamentul de deparazitare și mâncarea. Eutanasierea unui câine costă municipalitatea doar 18 lei.

   Adrian Iftimie