PP-DD este pregătit să-i sacrifice pe consilierii Ene și Poalelungi pentru banii lui Chebac

   Partidul lui Dan Diaconescu este pe cale să se tranforme într-un partid de trădători. După ce colonelul Constantin Ene (consilier local) a fost suspendat pentru 30 de zile din funcţie, măsură disciplinară luară de liderii de la Bucureşti, profitorii au început să iasă la suprafață. Unul dintre ei este fostul om al lui Durbacă, Picu Roman, care s-a trezit peste noapte mare șef al organizației municipale la PPDD, împreună cu Nicolae Marin - primarul comunei Pechea și secretar general al partidului. Conform informațiilor din interior, cei doi au pus la cale să-l excludă pe Constantin Ene și să-l aducă în partid pe ex-uneperistul Eugen Chebac. Sursele afirmă că fostul șef al Consiliului Județului este agreat atât de către membrii formaţiunii politice gălăţene, cât şi de conducerea centrală a partidului, în condiţiile în care acesta a obținut un scor destul de bun la alegerile din iunie. Deși recunosc faptul că Eugen Chebac este „o partidă bună”, care îi poate aduce și ceva bani lui Dan Diaconescu, reprezentanții PP-DD se feresc să dea declarații oficiale și, deocamdată, îl testează, pentru a vedea care este opinia publică despre fostul șef al Consiului Județului.

 

   Ene și Poalelungi - puși la colț

   Dacă despre venirea lui Chebac în partid, conducerea locală a PP-DD nu a dorit să comenteze prea mult, în schimb, activitatea consilierilor locali Constantin Ene și Cătălin Poalelungi a fost criticată fără nicio reținere. ”Domnii Constantin Ene şi Cătălin Poalelungi au o percepţie greşită asupra a ceea ce înseamnă să fii consilier local. Chestiunea aceasta <<îmi iau jucăriile şi am plecat>> este extrem de păguboasă”, a spus Picu Roman. Pe de altă parte, secretarul executiv al partidului, Nicolae Marin, nu s-a ferit să afirme că se poate ajunge până la „excluderea lor din partid”. „Vom face o analiză, dar să nu creadă că le va fi uşor, dacă ignoră un partid care i-au trimis în Consiliul Local. La nivel central, nu se tolerează individualităţile. În momentul în care se constată că anumiţi membri poartă negocieri în interes personal sau acţionează după propriul interes, se iau măsuri drastice, chiar şi excluderea”, a spus Marin.

   Activitatea fostului preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PP-DD, consilierul municipal Constantin Ene, va fi evaluată de către conducerea centrală a PP-DD, pe data de 14 septembrie, în ziua în care va înceta și suspendarea acestuia din funcţie. Tot atunci va fi analizată și activitatea consilierului local Cătălin Poalelungi, unul dintre cei mai devotați și înverșunați susținători a lui Ene.

   Sergiu Damian