Gălățenii se topesc de sete pe stradă la 37 de grade Celsius

   Locuitorii unui oraș înconjurat de trei ape curgătoare suferă de sete, la propriu. Pe o căldură infernală, la 37 de grade Celsius, abia dacă găsim în tot orașul două țâșnitori, însă nimeni nu poate garanta că apa este și bună de băut. Nu vă sfătuim să vă răcoriți nici cu apa din fântânile arteziene, care, pe lângă faptul că este plină de bacterii, riscați să fiți și amendați de Poliția Locală. Așadar, dacă sunteţi plecaţi cu treburi prin oraş și nu aveți bani pentru a vă cumpăra măcar un litru de apă plată, singura soluție este să răbdaţi până vă întoarceţi acasă.

 

   Primăria – nu aude, nu vede

  Administrația locală nu s-a sinchisit nici măcar să monteze obișnuitele corturi de prim –ajutor pentru perioada caniculară, unde populaţia poate beneficia de apă şi aer condiţionat. Fostul primar, Dumitru Nicolae, este preocupat să-și facă bagajul și să-și ia adio de la foștii săi protejați, în timp ce noul primar, Marius Stan, pare plecat în vacanță. Probabil că într-un concediu prelungit este și Costinela Georgescu, directorul Serviciului de Asistenţă Medicală Comunitară din cadrul Primăriei Galaţi, plătită din bani publici doar pentru a plimba niște hârtii prin instituție.

   Vești proaste și de Direcția de Sănătate Publică Galați. Conform doctorului Valentin Boldea, instituția a renunțat anul acesta la instalarea corturilor de prim–ajutor în zonele aglomerate, precum piețe sau parcuri. Motivul? „În aceste corturi se crea un efect de seră, iar temperatura era mult mai mare decât afară. Ele erau mai mult nocive, decât utile”, spune dr. Boldea. Prin urmare, singura variantă viabilă rămâne aceea a înființării punctelor de prim ajutor în supermarketuri, spații unde puteți intra, bineînțeles, doar dacă lăsați și câțiva bani la casă.

   Sergiu Damian