Agenţia Naţională de Integritate l-a scos pe Florin Pâslaru din politică

   Deputatul PSD Florin Pâslaru a primit interdicţie de a mai candida pentru un nou mandat de parlamentar. Magistraţii Tribunalului Galaţi au admis, astăzi, contestaţiile depuse de democrat-liberalului Doru Resmeriţă şi de avocatului Elenina Nicuţ împotriva candidaturii social-democratului. La procesul care a avut loc la Tribunalul Galaţi a fost prezent şi un consilier juridic din cadrul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), care a pledat împotriva deputatului PSD, prezentând magistraţilor raportul întocmit de Agenţie, potrivit căruia Florin Pâslaru este acuzat de incompatibilitate şi conflict de interese. „Vom face recurs şi voi câştiga sigur”, a spus, la ieşirea din sala de judecată, Pâslaru. Parlamentarul a criticat prezenţa reprezentantului ANI, la Galaţi, spunând că „nu are voie să fie la proces. Nu avea ce căuta aici”.

 

   PSD se dezice de deputatul turnător

   Purtătorul de cuvânt al PSD Galaţi, Claudiu Brînzan, a refuzat să comenteze decizia instanţei, precizând că formaţiunea politică aşteaptă soluţia de mâine a Curţii de Apel. Mai mulţi parlamentari ai PSD, însă, au declarat, la Bucureşti, că se vor dezice de deputatul gălăţean. Ba mai mult, senatorul Toni Greblă a precizat că PSD Galaţi va desemna un alt candidat pentru Colegiul 6 Camera Deputaţilor, în locul lui Pâslaru. ”Tehnic vorbind, atunci când și-a anunțat decizia de a candida, nu știa de decizia ANI (!). Probabil, astăzi a luat cunoștință că hotărârea este definitivă și este executorie. Va fi ales un alt candidat în locul său. Are o interdicție, iar împotriva unei prevederi legale nu poți face altceva decât să o respecți”, a declarat senatorul PSD Toni Greblă.

Prezent la proces, preşedintele PDL Galaţi, Doruleţ Resmeriţă, a declarat că decizia magistraţilor este „cea corectă, care se impunea în cazul lui Florin Pâslaru. Din punct de vedere al competiţiei, mi-ar fi plăcut să îl am contracandidat”.

   Corina Dobre