Spiritul civic a obosit la Galați: doar vreo 300 de manifestanți au mai protestat împotriva ordonanțelor antijustițieGălățenii și-au pierdut suflul în runda a doua de proteste împotriva celor două Ordonanțe de Urgență privind grațierea și modificare Codului Penal, acte normative puse la cale de coaliția PSD-ALDE. Fără niciun lider și organizator al manifestanților, gălățenii au început timid adunarea de la Monumentul Eroilor Revoluției, din fața Prefecturii. De la aproximativ 100 de protestatari, aflați la ora 17 la locul manifestației, cu greu s-au adunat 300 de gălățeni îngrijorați de atacurile la Justiție ale partidelor aflate la putere. Numărul scăzul al protestatarilor, puțin peste jumătatea celor care au manifestat săptămâna trecută, a fost un semn că spiritul civic obosește repede la Galați. De data aceasta, scandările au fost țintite și au părut mai energice: ”Legea este pentru toți, nu-i făcută pentru hoți!”, ”Jos labele de pe Justiție!”, ”Dragnea nu modifica legea în favoarea ta!”, ”Nu vrem legislație cu dedicație!” sau ”Vrem Justiție, nu corupție!”.

Tot timid, și-au făcut apariția și câțiva membri ai modestelor partide care s-au declarat în opoziție cu actuala putere politică. Printre protestatari s-au aflat deputatul USR Bogdan Rodeanu și liderul liberal Paul Ichim, cel care este semnatarul unui manifest îndreptat și împotriva președintelui PNL Galați, Victor Paul Dobre, politruk care și-a trecut filiala partidului în patrimoniul personal.

Jumătate dintre manifestanții din fața Prefecturii au pornit, apoi, într-un marș spre Palatul de Justiție. Asta, în timp ce la București se anunță a fi un protest cu un număr record de manifestanți, aproape dublu față de săptămâna trecută: 50.000 de oameni în Capitală și peste 100.000 în toată țara.

S.Ț.

                                                                   Spiritul civic a obosit la Galați: doar vreo 300 de manifestanți au mai protestat împotriva ordonanțelor antijustiție