”Galațiul – orașul liber de ciuma roșie!” devine motto-ul protestatarilor de la PrefecturăZiua a 35-a de proteste împotriva corupților din politică a strâns, sâmbătă seara, pe platoul din fața Monumentului Eroilor Martiri ai Revoluției, aproximativ 25 de manifestanți, cei care s-au constituit în nucleul dur al mișcarii #Rezist. Noul slogan sub care se vor desfășura manifestațiile, începând de duminică, va fi ”Galațiul – orașul liber de ciuma roșie!”. Acesta este un deziderat pe care protestatarii îl propun gălățenilor cu simț civic. Cetățenii care rezistă seară de seară în frig sunt convinși că civismul nu a murit la malul Dunării și că gălățenii au resurse să conștientizeze acum, după 27 de ani de ”ciumă roșie” în administrația locală, că orașul lor a devenit un simbol al ruinei morale și economice.

De altfel, protestul de duminică, începând cu ora 16, va aduce o altă noutate scenografică: sute de baloane colorate vor putea fi inscripționate cu mesaje către guvernanți și apoi oferite trecătorilor de pe strada Domnească. Mai puțin cele de culoarea roșie, care vor fi sparte ca un simbol al lepădării de ”ciuma roșie”.

Tot ca un element de noutate, sâmbătă seara, pe lângă mesajele negative la adresa politicienilor corupți, a apărut unul pozitiv la adresa unui personaj local care se luptă în anonimat, de ani buni, cu corupția: ”Avem și noi o Laura, dar o cheamă Paula!”. Mesajul evidențiază un simbol al luptei cu corupția locală, procurorul Paula Tănase, magistrat incoruptibil, comparat cu Laura Kovesi, care a reușit să-și atragă până și antipatia colegilor din Justiție pentru corectitudinea și incisivitatea de care dă dovadă în instrumentarea dosarelor.

S.Ț.

                     ”Galațiul – orașul liber de ciuma roșie!” devine motto-ul protestatarilor de la Prefectură