Firma nesimțită Gamacris ia cu japca domeniul public și își bagă camioanele în poarta vecinuluiDacă ar exista un concurs de nesimțire în mediul de afaceri din Galați, producătorul de pâine și patiserie Gamacris ar fi câștigătorul detașat în ceea ce privește tupeul fără limite. Toată istoria de vreo 24 de ani a producătorului de pâine, aflat pe strada Saturn, se bazează pe tupeu.

Vineri seara, mașinile de transport ale firmei Gamacris blocau poarta de intrare a Academiei de Sport ”Mens sana in corpore sano”, fosta Asociație Sportivă ”Voința” (foto). Vecinii de la baza sportivă au fost călcați în piciore permanent de reprezentanții firmei Gamacris. În urmă cu câțiva ani, familia Simion, cea care deține Gamacris, a mutat peste noapte gardul care desparte curtea firmei de baza sportivă doar pentru că nu avea suficient loc să-și aprovizioneze containerele de cereale. După mai multe procese pentru ”tulburare de posesie”, reprezentanta firmei a fost condamnată blând, la o pedeapsă de închisoare cu suspendare și la obligativitatea de a reda proprietarului terenului luat cu japca. Nici până în ziua de astăzi, reprezentanta firmei Gamacris nu a renunțat la terenul furat de la baza sportivă, teren ce aparține municipalității. În aceste condiții, sentința blândă, dată de o judecătoare a Curții de Apel Galați se poate transforma în zile de închisoare cu executare.

Relativa faimă a producătorului de pâine Gamacris se datorează, în primul rând, specialistului în domeniu Doruleț Resmeriță, cel care a ajutat firma cu rețete tehnologice, dar, mai ales, cu strategia de promovare. După ce Doruleț Resmeriță s-a dus la ceruri, firma nesimțită Gamacris, prin reprezentanții din familia Simion, a refuzat să-și plătească datoriile către urmașii celui care i-a adus faima și progresul economic.

S.Ț.