Galațiul deține 10% din industria de video-chat a RomânieiZona industrială Galați renaște, după zeci de ani de politici economice păguboase pentru cel mai mare port de la Dunăre. Fiicele și fiii siderurgiștilor au fost forțați de administrațiile succesive ale PSD să găsească soluții economice alternative. Astfel, a fost pusă la punct o industrie de video-chat care plasează Galațiul pe primul loc în România.

Conform unor date neoficiale, Galațiul deține aproximativ 400 de firme active care au ca doameniu lucrativ videochat-ul, din cele aproximativ 4.000 de astfel de firme înregistrate în toată România. Așa s-a ajuns ca fiicele și fiii siderurgiștilor să nu mai lucreze pe bani puțini în mediul toxic de pe platforma Combinatului. Acum, fetele tunate și băieții lucrați la sală stau în fața calculatoarelor și prestează, într-un mediu prietenos, pentru amatori de astfel de manifestări din toată lumea. Pentru mișcările lascive din sâni sau din fund, prestatorii pot primi salarii cuprinse între două și trei mii de euro pe lună. Asta este și explicația faptului că, într-o zonă sărăcită cum este Galațiul, străzile orașului sunt pline de autoturisme de lux.

Galațiul, cel mai depopulat mare oraș din cauze economice al României, cu peste 100.000 de cetățeni forțați de politicile ciumei roșii să-și părăsească locul de baștină, renaște din industria videochat-ului. Astfel, Galațiul se aliniază politicilor de mediu ale Uniunii Europene și scapă de poluarea produsă de platformele industriale. Sărăcia gălățenilor, care nu le permite să cumpere astfel de servicii, devine un avantaj pentru fetele și băieții care lucrează în industria devenită motor economic al zonei. Ei nu riscă să fie recunoscuți de vecinii cu mentalități învechite și, astfel, să fie supuși oprobiului public.

S.Ț.