Cel mai iubit fiu al pesedeului a fost apărat cu cordoane de jandarmi și cu perdea de bruiaj de scandările a peste 1.000 de protestatari gălățeniDouă cordoane de jandarmi, polițiști locali și naționali au format un dispozitiv de apărare a liderului PSD, Liviu Dragnea, la mitingul de pe platforma Casei de Cultură a Sindicatelor din Galați. Urechile liderului pesedist au fost și ele apărate cu un dispozitiv de bruiaj audio manipulat de răspândaci ai partidului. Mai mult, autobuze goale au fost plasate în puncte strategice, pentru al apăra pe cel mai iubit fiu al pesedeului de cei peste 1.000 de contramanifestanți.

Înarmați cu pancarte și vuvuzele, gălățenii, care n-au fost primiți în țarcul păzit cu străjnicie de forțele de ordine plătite din bani publici, s-au limitat, pașnic, la a scanda felicitările tradiționale adresate lui Liviu Dragnea și partidului aflat la guvernare. Asta, în timp ce Dragnea, aflat pe scena imensă din țarcul cu aproximativ 6.000 de pesediști, majoritatea aduși cu forța din afara orașului, instiga la violență și dezbinare națională. Cel mai iubit fiu al poporului pesedist, cu un discurs de cea mai pură sorginte stalinistă, relua ideea unei conspirații împotriva sa și îi incita la violență pe susținători, mințindu-i că este urmărit prin toată țara de bătăuși profesioniști și că, la Galați, au fost descoperiți protestatari dotați de Soros cu bâte și cu pietre, indivizi periculoși care urmau să-l agreseze. La aceste enormități, doar Viorica Dăncilă a părut să fie impresionată. Beneficiarul principal al mitingului, președintele filialei județene a PSD, Dan Nica, cel care se află pe poziția a cincea pe lista partidului pentru europarlamentare, rânjea pe sub mustața care i-a adus porecla de ”răzeșul”. Era nemulțumit de faptul că fosta sa pupilă, turnătorul la securitate Florin Pâslaru, organizator al mitingului, nu a reușit să adune pe platou mai mult de 6.000 de oameni. Imediat, propaganda pesedistă locală a reparat impotența filialei gălățene și a anunțat, pe o rețea de socializare, că Pâslaru a depășit planul și a adus în fața liderului iubit 40.000 de oameni, cu peste 10.000 mai mult față de promisiunea inițială. Cel mai iubit fiu al pesedeului a fost apărat cu cordoane de jandarmi și cu perdea de bruiaj de scandările a peste 1.000 de protestatari gălățeni

Forțele de ordine s-au comportat ireproșabil și astfel n-au apărut incidente notabile. Jandarmii chiar s-au făcut că nu-i văd pe cei care au format un grup de protestatari pe scuarul dintre cele două sensuri de mers ale străzii Brăilei. De acolo, felicitările și sunetul vuvuzeleleor răzbăteau mai bine către scena pe care se afla Liviu Dragnea.

Abia la încheierea mitingului, jandarmii au scăpat din vedere autobuzele, care părăseau zona încărcate cu cei aduși forțat să-l aduleze pe liderul unic al pesedeului. Astfel, protestatarii au reușit să blocheze câteva autobuze și să-i binecuvânteze pe cei aflați înăuntru. Scena s-a derulat fără violență și jandarmii au reușit, într-un final, să deblocheze traficul pe strada Brăilei. Un grup mai mic de protestatari s-a îndreptat, apoi, către Prefectura Galați, locul spre care se presupunea că s-a îndreptat Dragnea, după ce a fost evacuat pe o stradă secundară aflată în spatele scenei pe care și-a ținut discursul.

S.Ț.

Cel mai iubit fiu al pesedeului a fost apărat cu cordoane de jandarmi și cu perdea de bruiaj de scandările a peste 1.000 de protestatari gălățeni