Directorul Gospodărire Urbană finanțează un sindicat galben și fără reprezentativitateGospodărire Urbană, firma aia a municipalității înțesată cu lipitori de afișe de-ai lui Eugen Durbacă și de-ai pesedeului, condusă de prietenul de cafele al primarului, Bogdan Ardean, a produs în sfârșit ceva: un sindicat galben. ”Active System Galați” este sindicatul în fruntea căruia s-a instalat Paul Vavilov, băiat care l-a slujit pe Eugen Durbacă ani buni, ca administrator al defunctului stadion Dunărea și lipitor de afișe. Sindicatul, al cărui lider s-a autointitulat Paul Vavilov, s-a înregistrat la ITM ca fiind reprezentativ în baza unei hotărâri judecătorești din anul 2016, deși are mai puțin de jumătate dintre angajații Gospodărire Urbană, adică 132 din 291. Deci, sindicatul galben (aici mergea roșu) ”Active Sistem”, condus de lipitorul de afișe Vavilov, nu are reprezentativitate legală, ci doar din gura liderului, care-i amenință pe angajații nesupuși structurii politico-sindicale: ”Vă demonstrez că măresc salariile la cine vreau eu!”.

Tot acest circ sindical(ist) se desfășoară sub privirile îngăduitoare ale directorului pesedist Bogdan Ardean. Mai mult, pentru a crea dezbinare între angajați și a-i întări poziția sindicalistului galben Vavilov, directorul Ardean a ”găsit” o resursă salarială lunară de 30.000 de lei, bani pe care să-i împartă sindicatul după voința liderului. Astfel, fără niciun criteriu de competență, directorul pesedist semnează un act făcut cu sindicatul pentru ca suma să constituie ”o modificare/ rectificare salarială, diferențiată între salariați, cu o sumă cuprinsă între 50-200 lei, acceptată de părți”. Peste semnătura directorului Gospodărire Urbană, apare cea a directorului din Primăria Galați, Virgil Vals, intrat în acest joc politico-sindicalist în calitate de reprezentant AGA.

Directorul Ardean, manager roșu habarnist în legătură cu reprezentativitatea sindicatului, susține că măririle salariale au fost făcute ”pe competențe”, dar uită să spună care sunt alea. ”Competențele” invocate de Ardean au declanșat un scandal intern din cauza faptului că cei mai mulți dintre angajați nu au fișe de evaluare de peste doi ani și afirmă că banii au fost dați, în special, lipitorilor de afișe aduși în firma municipalității de PSD.

S.Ț.