Evenimentul anului a adus bricul Mircea la o părăsenie de cheu al GalațiuluiIndicatorul degradării Galațiului este dat, în aceste zile, de acostarea bricului Mircea la un cheu infect al orașului. Acum se vede cu ochiul liber cât de jos a coborât Galațiul, dacă evenimentul anului în prăfuitul târg, în afara mitingului PSD&Dragnea din luna mai, a ajuns să fie vizita bricului Mircea. Este drept că velierul Academiei Navale reprezintă o filă de istorie a navigației românești, dar nu se compară cu evenimentele culturale la vârf găzduite de alte orașe din țară.

Puchene, Picule, chiar dacă băieții ăștia n-au venit pentru ”sex, drugs & păcănele”, puteați să cosmetizați mizeria care i-a întâmpinat, la una dintre porțile orașului, pe oaspeții veniți să bucure privirile gălățenilor. Știu, veți spune că malul aparține Administrației Porturilor Dunării Maritime (APDM) și că nu era rolul municipalității să se implice. Total fals! Este evenimentul anului la Galați și mii de gălățeni se perindă să vadă minunea numită bricul Mircea, așa că municipalitatea avea datoria să asigure condiții salubre pentru oaspeții care au acostat la cheul-poartă a orașului, chiar în condițiile în care gașca pesedistă nu este interesată de cetățenii plătitori de taxe și impozite locale.

Dacă dinspre prova bricului se vede doar o vegetație spontană care acoperă gunoaiele (foto 2), în partea dinspre pupa s-a produs un fel de ascundere a gunoiului sub preș (foto 1). Chiar sub nasul vizitatorilor și al fanfarei militare care asigură atmosfera, se află de-a valma rădăcini aduse de apele Dunării, peturi, hârtie igienică folosită, pietre desprinse din taluzajul malului, vegetație uscată și chiar un sac de plastic cu resturi menajere, aflat sub un tablou electric. Evenimentul anului a adus bricul Mircea la o părăsenie de cheu al Galațiului

Deranjant este și faptul că gălățenii nu sesizează grotescul tabloului cu o corabie imaculată aflată pe fundalul unui oraș care, la prima vedere, pare părăsit și plin de gunoaie. Bucuria de a avea un eveniment fără pretenții îi orbește pe gălățenii care par că n-au nicio pretenție privind cheltuirea banilor pe care îi cotizează la bugetul orașului lor.

S.Ț.