Spitalul de Urgență Galați a devenit crescătorie Covid – capturat de o nevastă de milițian și una de activist PSDDe la începutul pandemie de Covid 19, gălățenii asistă neputincioși la un spectacol macabru ce se desfășoară în cel mai mare spital al lor, Spitalul de Urgență Sf. Apostol Andrei. Toate eforturile cadrelor medicale de a menține spitalul pe linia de plutire, în lupta cu Coronavirusul, au fost anulate de managementul politic dezastruos asigurat de o nevastă de milițian și de una de activist PSD. De câțiva ani, Spitalul de Urgență Galați a fost oferit politic unor doamne care și-au dovedit de mult limitele în a organiza activitatea în așezământul medical. Economista Valentina Dobrea (foto 2) - soția unui polițist purtat de liderul local al PSD, Dan Nica, prin tot felul de funcții și fixat acum ca adjunct al inspectorului șef al IPJ Galați, și medicul Aurelia Romilă – soția unui vocal activist PSD, angajat al redutei de partid Apă-Canal, au capturat spitalul ca manager și director medical. Cele două numiri de partid fac parte dintr-o lungă listă de politruci care s-au perindat prin cel mai mare spital din Galați. De altfel, la începutul stării de pandemie îi avertizam pe gălățeni că sunt pe cont propriu și că buboiul politic va exploda în sistemul medical local (http://www.nepasadegalati.ro/sanatate/3199-galateni-protejati-va-singuri-de-covid-ca-sistemul-medical-este-un-buboi-politic-care-sta-sa-plesneasca.html).

Activistele PSD impuse de pesedistul Dan Nica au adus spitalul în pragul colapsului Spitalul de Urgență Galați a devenit crescătorie Covid – capturat de o nevastă de milițian și una de activist PSD

Managementul celor două activiste PSD, Dobrea și Romilă, a adus Spitalul de Urgență Galați într-o situație mai gravă în comparație cu cea în care s-a aflat Spitalul Județean Suceava. Peste 130 de cadre medicale sund infectate și situația este într-o continuă evoluție. Numai astăzi, sâmbătă 18 iulie, au fost constatate 11 cazuri noi în rândul personalului. Tot astăzi, a început testarea în masă a personalui cu aparatul PCR Real Time achiziționat de președintele CJ Galați, pesedistul Costel Fotea, contra unei sume fabuloase și cu performațe slabe (http://www.nepasadegalati.ro/actualitate/3200-achizitii-la-vreme-de-covid-19-fotea-ne-a-luat-un-pcr-real-time-slab-si-la-un-pret-fabulos.html). N-am auzit până acum ca procurorii gălățeni să deschidă vreun dosar pe tema achiziției aparatului neperformant.

Cu toate astea, cele două doamne rămân bătute în cuie la conducerea spitalului, indiferent ce nenorociri se întâmplă acolo, până când Dan Nica, de la Bruxelles, nu dă liber la schimbarea lor. Managementul militar nu poate fi instituit decât în stare de urgență, iar prefectul și ministrul Sănătății nu mai au nicio pârghie, de când PSD a schimbat legea și a lăsat numirile la conducerea spitalelor în atribuția autorităților locale. Astfel, vizita ministrului Nelu Tătaru, de acum câteva zile, nu a avut niciun efect. Managementul pesedist a rămas în funcție și numărul personalului infectat crește de la o zi la alta. Nevasta de milițian, personaj mai puțin cunoscut de public, a dovedit că are și mari probleme de comunicare, într-o intervenție telefonică la Digi TV, atunci când a închis secția ATI destinată Covid, în plină pandemie. În aceste condiții, nu miră pe nimeni că circuitele manageriate de ea n-au funcționat și personalul s-a infectat în masă.

Până la un punct, este de înțeles și faptul că personalul medical se teme, în ”orașul roșu”, să se revolte împotriva managementului PSD. Totuși, este de neînțeles de ce gălățenii acceptă să le fie distrus spitalul cu măsurile proaste luate de Dan Nica și de activiștii PSD.

S.Ț.