Andrei Velea și Pact - Aproape de gălățeni!De ce un partid local?

Lucrurile se văd diferit de la București față de cum le vedem noi din Galați. Una crede Bucureștiul că i-ar trebui Galațiului, alta crede Galațiul că ar avea nevoie. Din păcate, referendumuri locale nu se fac, așa că părerea gălățenilor nu e luată niciodată în considerare. Funcționari din birourile centrale decid ei în fișiere XLS ce e bine pentru Galați. Partidele de București impun candidați, unii dintre ei nu au văzut niciodată Galațiul. Partidele de București impun alianțe. Partidele de București impun proiecte pentru oraș. Altfel spus, partidele de București dictează în Galați.

Cum a apărut PACT pentru Galați?

Legea partidelor politice s-a modificat în 2017. Până atunci, ca să înființezi un partid în România era o adevărată nebunie. Acum, se pot înființa și partide locale cu doar trei oameni. PACT pentru Galați a activat ca o platformă civică, mai ales în zona salvării clădirilor de patrimoniu. Dacă ar fi fost posibil, am fi intrat ca ONG în Consiliul Local, acolo unde se iau cele mai importante decizii pentru comunitate. Însă, legislația nu permite, așa că PACT pentru Galați a profitat de schimbările la Legea partidelor și a devenit partid politic.

Cine suntem?

Suntem o echipă de gălățeni pentru gălățeni. Tineri care s-au născut aici, care au studiat aici sau în altă parte și care activează profesional în Galați. Avem oameni unul și unul. Toți au cariere profesionale, fie în mediul public, fie în mediul privat. Echipa dă sens construcției PACT pentru Galați, nu un lider anume. Răspundem doar în fața gălățenilor! Ne-am făcut campania pe forțe proprii, am tipărit ziarele din banii noștri și le-am pus prin efort personal în toate cutiile poștale din Galați. Cei care ne ajută o fac dezinteresat. Tot pe banii noștri sponsorizăm aparițiile pe Facebook.

Ce ne propunem?

Să facem istorie la Galați! Suntem adevărata opoziție, cea constructivă, care opune o construcție nouă, alternativă, însă pe dreapta. Și nu folosim aceleași mijloace ca stânga. Construim un pol liberal autentic, un pol al gălățenilor, astfel încât să nu se mai poată negocia la București în detrimentul oamenilor de aici. Ținem aproape de gălățeni!