Băieții deștepți din PSD au închis ilegal Uzina de Apă nr.1, pentru un aqualand

   Situația creată în ultimele zile geroase, care a dus la imposibilitatea furnizării apei potabile din cauza dopului de gheață produs la Priza Dunării, putea fi evitată dacă ar mai fi funcționat Uzina de Apă nr.1. Aceasta avea capacitatea de stocare a apei potabile suficientă pentru a asigura consumul timp de două zile, în Galați.
   Anul trecut, Gelu Stan, directorul SC Apă Canal, susținut din umbră de primarul Dumitru Nicolae, a luat hotărârea închiderii Uzinei de Apă nr.1, doar pentru faptul că o conductă de aducțiune se spărsese. Închiderea a fost complet ilegală și s-a făcut fără consultare publică și fără aviz de mediu de la Agenția de Mediu Galați. Mai mult, a fost încălcat și Memorandumul semnat cu Comisia Europeană, care prevede posibilitatea de îmbunătățire a producției de apă potabilă, prin modernizarea uzinei învechite.
   Substratul acestei închideri precipitate este unul imobiliar. Terenul pe care se află amplasată Uzina de Apă nr.1 a fost ”ochit” de băieții deștepți din administrația locală PSD-istă și , din informațiile pe care le avem la acest moment, acolo urmează să fie construit un aqualand. Parcul de distracții va avea o așezare perfectă, aproape de plaja de la Dunăre, care, probabil, va fi și ea inclusă în acest proiect.
   În acest moment, pentru că au închis ilegal Uzina de Apă nr.1 și au lăsat gălățenii fără apă potabilă în situații critice, directorul Gelu Stan și primarul Dumitru Nicolae sunt cercetați de Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați. Inițial, la plângerea penală depusă de Prefectură în acest caz, procurorii au soluționat dosarul cu ”neînceperea urmăririi penale”. Această soluție a fost atacată de către juriștii Prefecturii și este în curs de soluționare.
   Dacă la închiderea Uzinei de Apă nr.1 se adaugă și faptul că Priza Dunării a fost vândută odată cu privatizarea Sidex, în 2001, și că de atunci cumpărăm apa brută de la Mittal, avem o imaginea de ansamblu a unei administrații locale dezastruasă.
   Sorin Țiței