Despre oameni și melci – în premieră de gală la Galați

   Gălațenii și brăilenii sunt asteptați la premiera de gală a filmului Despre oameni si melci, care va avea loc joi, 20 septembrie, ora 19:00 la Cinema City – Promenada Mall Brăila și, respectiv, la 19:30, la Teatrul Muzical „Nae Leonard” din Galați. Astfel, spectatorii se vor putea întâlni și interactiona cu actorii din distributie: mult indragitul Andi Valuianu, alături de actori apreciați ca Liliana Ghita și Emilian Oprea. Regizorul filmului, Tudor Giurgiu, va fi de asemenea prezent la acest eveniment.

   După o campanie de promovare fără precedent pentru un film românesc, rezultatele obţinute sunt şi ele foarte imbucurătoare: Despre oameni şi melci a înregistrat, de la data lansării filmului la TIFF pînă în prezent, un număr de 19.612 spectatori. Din totalul de 19.612 spectatori, avanpremierele şi spectacolele din primul weekend ale filmului au însumat o cifră record de spectatori: 13.929 spectatori.

 

   Despre film

   1992, Cîmpulung Muscel. Fabrica de maşini ARO a dat faliment şi urmează să fie privatizată într-o săptămână. Va fi cumpărată de o companie franceză care intenţionează să o transforme într-o crescătorie de melci. Dintre muncitorii pe care fabrica îi are în prezent, doar 300 îşi vor păstra locul de muncă. Totul se schimbă când unul dintre băieţi găseşte o soluţie inedită menită să-i salveze colegii de la şomaj şi să scoată uzina din faliment.

   Filmul este cel de-al doilea lung metraj în regia lui Tudor Giurgiu, după Legături Bolnăvicioase, care a avut premiera în România în anul 2006. Scenariul îi aparţine lui Ionuț Teianu, mutat în Franța, din 1991, după ce a absolvit Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din București. Vivi Drăgan Vasile semnează imaginea, iar Vlaicu Golcea este compozitorul filmului.