O nouă lectură din cadrul proiectului gălățean IV Romane

   Luni, 18 ianuarie, de la ora 18.00, va avea loc o nouă lectură din cadrul proiectului ”IV Romane”. A venit de această dată rândul lui Octavian Miclescu să citească din romanul în lucru - Vânzătorul de margarete. Întâlnirea va fi moderată de un cititor erudit, apropiat al scriitorilor din țară și din Galați, Doru Căstăian. Cititorii, critica şi toţi cei interesaţi pot urmări evoluția proiectului literar „IV Romane” şi pe pagina https://www.facebook.com/patruromane.

   Patru scriitori gălăţeni lansează o provocare îndrăzneață în comunitate: autorii își invită concitadinii să contribuie la scrierea a patru romane. Proiectul literar poartă denumirea „IV Romane” și este inițiat de scriitorii Octavian Miclescu, Tudor Neacșu, Adi Secară și Andrei Velea. Cei patru autori și-au propus să scrie câte un roman și să lanseze volumele în 2016. Originalitatea proiectului „IV Romane” constă în metoda de lucru aleasă de grupul de scriitori. Aceștia le fac cunoștință cititorilor cu romanul alternativ, roman care se naşte din dialogul cu publicul.

 

   Concret, proiectul va include două tipuri de întâlniri: 1. ateliere de lucru şi 2. lecturi publice, toate găzduite de Librăria Humanitas Galați. Atelierele de lucru nu vor fi accesibile publicului larg, se vor desfăşura în cerc închis, accentul fiind pus pe lucrul pe text, pe munca de editare cu pixul pe hârtie.Lecturile publice vor constitui o oportunitate valoroasă atât pentru scriitori, care-și vor supune romanele testului cititorului simplu, dezbaterii publice încă din faza de lucru, dar și pentru cititori, care vor avea oportunitatea de a fi implicați în actul creativ încă din momentul scrierii romanului.
Cititorii, critica şi toţi cei interesaţi pot urmări evoluția proiectului literar „IV Romane” şi pe pagina https://www.facebook.com/patruromane.