Horia Mihail cântă cu orchestra Teatrului Liric « Nae Leonard » la Galați   Turneul Pianul Călător, ediția a VI-a, este în plină desfășurare.  Horia Mihail  a pornit din nou la drum însoțit de un pian de concert pus la dispoziție de Radio România. După ce va poposit la Chișinău, pentru un concert cu orchestra, apoi la Roman, Iași Bârlad și Tulcea pentru a susține recitaluri, pe 1 aprilie, Horia Mihail va va susține un concert cu orchestra Teatrului Liric « Nae Leonard », la Galați .Dirijor: Mircea Holiartoc.

   Turneul Pianul Călător, ediția a VI-a, are loc în perioada 24 martie – 21 mai 2016, în 19 localități din țară și la Chișinău.

   Pianul Călător este un proiect Radio România organizat de Centrul Cultural Media Radio România, Asociaţia Culturală Accendo şi Fundația Marconi.

   Este deja binecunoscută povestea acestui turneu desfășurat cu scopul de a aduce bucurie melomanilor, dar având și obiectivul generos de a dărui unui oraş un pian de concert cu drept de folosinţă pentru următorii ani (pentru a încuraja alte evenimente muzicale de marcă). In urma celui de-al șaselea turneu, Pianul Călător, pus la dispoziţie de Radio România, va rămâne pentru următorii ani la Alba Iulia.

   „Va fi un adevărat maraton, aproape două luni de recitaluri și concerte pe tot parcursul țării. Mă bucură însă întotdeauna întâlnirea cu publicul din sălile de concert, și cu cel din orașele cum e Galațiul, care are tradiție muzicală și unde întotdeauna sunt primit foarte frumos, cât și cu cel din orașele mici, unde astfel de evenimente au loc mai rar, acesta fiind de fapt scopul turneului, de a duce muzica acolo unde oamenii au nevoie de ea”(Horia Mihail).

   Traseul turneului va putea fi urmărit pe www.pianulcalator.ro sau pe frecvenţele posturilor publice de radio.