CinEd organizează o sesiune de formare pentru profesorii din Galați   CinEd, inițiativa europeană de educație cinematografică pentru tineri, organizează joi, 14 aprilie, o sesiune de formare de o oră pentru profesorii de gimnaziu și liceu din Galați. Participarea la training este gratuită, profesorii se pot înscrie trimițând un mail pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

   Sesiunea de formare va începe la ora 11:00, în Amfiteatrul Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri”(str. Nicolae Bălcescu, nr. 41). Formatorul sesiunii va fi Cristina Matei.

   Pentru a discuta cu cei prezenți despre impactul educației audio-vizuale și beneficiile acesteia pentru tineri, la formare vor participa în calitate de invitate speciale: prof. univ. dr. Tamara Constantinescu – Universitatea de Arte “George Enescu” Iasi și Daniela Vlad - Radio ProFM Lider FM."

   Tamara Constantinescu este actriță la Teatrul Dramatic “Fani Tardini” Galați, redactor al revistei academice “Colocvii teatrale” și autoare ale cărei cărți sunt citate inclusiv în lucrări științifice realizate la universități din S.U.A. (“Valențe ale personajului feminin în teatrul lui Eugene Ionesco și al lui Samuel Beckett”, “Călătorii pe firul Thaliei” etc.).

   Daniela Vlad este realizator radio (emisiunea “Ora de cultura” - Radio ProFM Lider FM) și redactor în presa scrisă.

   Profesorii care vor participa, pe 14 aprilie, la formare vor afla mai multe detalii despre CinEd, cum pot folosi platforma online și materialele pedagogice, care sunt obiectivele principale ale educației cinematografice în școli și cum pot folosi resursele puse la dispoziție de CinEd spre a îmbunătăți calitatea actului educațional.

   CinEd își propune ca un număr tot mai mare de copii și tineri din Europa să aibă acces la filmele din catalogul propus, în școli și în afara lor, astfel încât aceștia să poată deveni spectatori activi, cu viziuni critice și un orizont cultural mai larg, nu doar cel propus de blockbuster-urile atât de la îndemână.

   Programul CinEd va fi lansat oficial la București, vineri 8 aprilie. Evenimentul de lansare include și o dezbatere amplă pe tema educației cinematografice în școli, la care vor participa reprezentanți ai Ministerului Culturii, Ministerului Educației, Inspectoratului Școlar și ai Centrului Național al Cinematografiei.

   Filmele şi dosarele pedagogice aferente vor fi online şi vor putea fi accesate gratuit de oricine se înscrie pe platforma CinEd.

   CinEd este un proiect inițiat de Institutul Francez din Paris, în parteneriat cu Cinemateca Franceză şi implementat în România de Asociaţia Culturală Macondo şi Societatea Culturală NexT.