Premii pentru gălăţeni la 2016 Shakespeare School Essay Competition   Să facem ceea ce ne place, pentru că aşai vom găsi calea spre succes. Să fim flexibili, să învăţăm să ne adaptăm mai uşor, să trăim fiecare moment ca pe o experienţă în sine, să acceptăm diversitatea între oameni, între opinii, să ne bucurăm ca nişte copii şi să fim oneşti ca nişte copii. Acestea sunt doar câteva dintre sfaturile exprimate cursiv,creativ şi original, în limba engleză, de către finaliştii ediţiei a 8-a Shakespeare School Essay Competition, care a avut ca temă “ce pot învăţa adulţii de la copiii de azi”.

   Concursul naţional de eseuri în limba engleză a făcut şi anul acesta înconjurul ţării. Au intrat în competiţie peste 3.700 de tineri, cu vârsta între 14 şi 20 de ani, din toate judeţele ţării, reprezentanţi ai Generaţiei Z. Au crescut în era digitală, ştiu foarte multe lucruri, au acces la extrem de multe informaţii, sunt isteţi şi foarte analitici. Învaţă, gândesc şi percep lucrurile diferit şi vor să îşi facă vocea auzită.

   Juriul a selectat şi premiat cele mai bune 30 de eseuri finaliste, câte 15 la fiecare categorie de vârstă (11 - 14 ani, respectiv 15 - 20 de ani), semnate de tineri dornici să îşi exprime liber ideile, care au demonstrat că au talent la scris dar şiun nivel excelent al limbii engleze.

   Toţi finaliştii au urcat,astăzi, cu emoţie pe scena sălii Arcub Gabroveni din Bucureşti, pentru a-şi primi binemeritatele diplome şi premii în valoare totală de peste 5.000 de euro: tabere de limba engleză în Marea Britanie, cursuri de vară de limba engleză la Shakespeare School, taxe pentru examene Cambridge, discount-uri la tabere internaționale, e-readere, rucsacuri, tricouri, căști audio, cărți în limba engleză și obiecte de papetărie.

   Antohie Matei, elev al Colegiului National "Costache Negri" din Galati, a fost desemnat castigatorul premiului II al categoriei 11 – 14 ani. Matei este un exemplu pentru tinerii galateni. De asemenea, in cadrul festivitatii a mai fost decernata distinctia Certificate of Excellence, acordata doamnei Monica Iuliana Onica, profesor de limba engleza la Colegiul National "Spiru Haret" – Tecuci, desemnata indrumatorul cu cei mai multi elevi inscrisi la cea de-a 8-a ediție Shakespeare School Essay Competition. Doamna Onica va participa ca insotitor de grup intr-o tabara internationala de 2 saptamani in Marea Britanie.

   Câștigătorii premiilor I –Eugen Marian Piron, elev al Şcolii Gimnaziale “George Emil Palade” din Buzău, la categoria 11 – 14 ani, și Bogdan-Adrian Bujoran, de la Colegiul Naţional “Decebal”, Deva, la categoria 15 – 20 ani, vor avea oportunitatea unei experienţe extraordinare într-un campus din Marea Britanie şi de a studia limba engleză “la ea acasă”, în cadrul unor tabere internaţionale de două săptămâni, în valoare de peste 1.500 de lire fiecare.