Filmul Parking al lui Tudor Giurgiu - proiecție de gală la GalațiParking, cel de-al patrulea lungmetraj semnat de Tudor Giurgiu, ajunge la Galați, unde va avea loc o proiecție de gală în prezența echipei – Tudor Giurgiu și Mihai Smarandache, la Cinema Prof. Ioan Manole, duminică, 30 iunie, de la ora 20:00. Biletele, în valoare de 10 lei, pot fi deja achiziționate online de pe Eventbook.ro sau de la casieria cinematografului.

Filmul s-a lansat oficial în cinematografele din întreaga țară, pe14 iunie, fiind descris ca „o celebrare a dragostei și a posibilităților infinite ale vieții”. Mai multe evenimente speciale vor avea loc în țară, care promit să bucure atât spectatorii din marile orașe, precum și pe cei din orașele care nu au încă acces la o sală de cinema funcțională.

Filmul Parking al lui Tudor Giurgiu - proiecție de gală la GalațiParking spune povestea lui Adrian, un poet din Sângeorz-Băi care emigrează ilegal în Spania anului 2002. Odată ajuns în Cordoba, viața lui se transformă într-o aventură complicată, pendulând între imposibila poveste de dragoste cu o cântăreață spaniolă și dorul de casă. Călătoria lui în căutarea marii iubiri se va transforma într-o poveste surprinzătoare, sensibilă și plină de provocări.

„Întâlnirea cu Marin Mălaicu Hondrari mi-a dat ocazia să înțeleg mai bine ce se întâmplă cu un emigrant aflat la mii de kilometri depărtare de casă. De la dorința de a nu deranja, de a trece neobservat, până la frica de a te îmbolnăvi și a nu mai putea lucra, teama de eșec sau insucces. Am adoptat deopotrivă cu drag și sfială personajele lui și mă bucur că, în fine, aventura acestui poet bistrițean idealist și visător vede lumina ecranului.” (Tudor Giurgiu)

Filmul are în distribuție actori spanioli de talie internațională precum Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo, dar și actori români foarte îndrăgiți: Mihai Smarandache, Carmen Florescu, Valentin Popescu, Emilian Oprea, Fülöp Erzsébet și Paul Cimpoieru.

Parking este produs de Libra Film Productions, co-produs de La Claqueta, Tito ClintMovies, Cercanías la Película AIE (Spania) și EvolutionFilms, Studio Beep (Cehia), cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Junta de Andalucia, Czech Film Fund, Canal Sur, TVR, HBO, Eurimages și al programului Creative Europe al Uniunii Europene.