Firma gălățeană Prutul SA – selectată de BVB pe lista companiilor care vor defini viitorul economiei româneștiBursa de Valori București a anunțat oficial și a premiat cele 15 companii care s-au calificat în ultima etapă a proiectului „Made in Romania”, un proiect unic organizat pentru prima dată în istoria pieței de capital românești cu scopulde a identifica și susține viitoarele motoare ale economiei locale sau din regiune.

Cele 15 companii finaliste au fost anunțate în cadrul evenimentului „Made in Romania” de pe 3 aprilie la care au participat peste 100 de antreprenori și directori executivi ai companiilor românești, alături de membrii comisiei de nominalizare și membrii juriului. În cadrul evenimentului, două dintre companiile listate, Bittnet Systems (BNET) și  Ropharma (RPH), au fost invitate să participe în cadrul competiției în calitate de experți.

Cele 15 companii care au ajuns în finală sunt:

Companie: Sediul: Domeniul de activitate:
2Performant Network București Piața digitală
Agricover Ilfov Soluțiii novatoare în agricultură
Amber București IT și dezvoltare software
Autonom Rent-a-Car Neamț Înscrieri auto și leasing operațional
Blue Air București Transport aerian
Cris-Tim București Comerț cu carne șiproduse din carne
Electrogrup Cluj Lucrări de instalații electrice
Good People București Restaurante
Ivatherm București Produse parafarmaceutice
IRUM Mureș Fabricarea mașinilor și utilajelor pentru agricultură și exploatări forestiere
Lasting System Timiș Soluții IT&C
Smart Bill Sibiu Servicii și software
Softelligence București Servicii și software
Prutul Galați Producător de ulei vegetal
Vola.ro București Agenție online de turism

„Proiectul „Made in Romania” e parte a unui amplu program de redescoperire a business-ului local, de prețuire a acestuia și de promovare a celor care au reușit să creeze branduri românești valoroase, să dezvolte afaceri de succes și să contribuie la crearea unui mediu autohton de business cât se poate de robust și competitiv. Banca Transilvania va susține, cu mândrie, acest demers care pune în lumină spiritul antreprenorial local,” spune Radu Hanga, director executiv strategie-coordonare Grup BT și membru al juriului.