Cum să cumperi cea mai potrivită mașină de spălat rufe? (P)Spre deosebire de ani trecuti, masinile de spalat automate au acaparat piata. Nu toti sunt familiarizati cu modul in care functioneaza acestea, de aceea alegerea celei mai potrivite poate reprezenta o sarcina destul de dificila pentru unele persoane.

De multe ori se intampla ca atunci cand intrebi reprezentantii din magazine acestia sa iti ofere o sumedenie de detalii tehnice care nu iti sunt de prea mare folos. Ca sa fii sigur ca nu faci o investitie neinspirata, iti recomand sa te documentezi legat de acest subiect in sursele online pe care le ai la dispozitie, astfel ca atunci cand incepi adevarata cautare sa stii deja dupa ce anume sa te uiti.

Dupa cum este de asteptat, dupa ani de folosire intensa orice masina de spalat se defecteaza. Cu cat calitatea pe care o prezinta este mai inalta, cu atat te vei putea bucura de aceasta pentru un timp cat mai indelungat. Sfatul meu este sa te orientezi dupa o masina de spalat rufe Samsung pentru ca stiu despre acest brand ca pune un accent deosebit pe calitate.

Daca in general majoritatea se ghideaza dupa pret, considerand ca o masina mai scumpa este din start una mai buna, practica dovedeste ca lucrurile nu stau tocmai asa – sau cel putin nu in toate situatiile. Un producator bun are grija intotdeauna ca marfa pe care o furnizeaza sa fie calitativa, ceea ce inseamna ca indiferent care ar fi pretul unui produs, va oferi rentabilitate si eficienta, cel putin pentru perioada in care acesta se afla in garantie.

Tine cont atunci cand cumperi o masina de spalat rufe de:

Dimesiunea acesteia si spatiul in care urmeaza sa o amplasezi – incearca sa instalezi aparatura intr-un spatiu ferit de umiditate si aburi. Ce vreau saspun este ca montarea masinii in baie nu este deloc indicata si ca astfel risti sa o defectezi mai repede decat ai anticipat. Dupa ce te hotarasti in privinta locului, ia masuratorile necesare pentru a te asigura ca masina pe care o vrei incape in spatiul dorit. Cel mai bine este sa optezi si pentru un pres antivibratii si antiderapant pentru masina de spalat, in cazul in care centrifugarea favorizeaza vibratiile.

Capacitatea de spalare – in cazul in care ai o familie mai numeroasa, trebuie mai ales sa ai in vedere acest aspect. Trebuie sa te gandesti la capacitatea aproximativa pe care o ai de spalat, astfel incat masina aleasa sa dea randamentul asteptat. Poti sa te orientezi dupa modelul cel mai potrivit avand in vedere si specificatiile din manualul de utilizare. Nu trebuie sa te sfiesti in cazul in care cuva masinii de spalat este din plastic si nu din aluminiu. De ce? Ei bine, se pare ca cel dintai material prezinta o rezistenta mai mare, este un izolator mai eficient si nici nu disipa energia.

Consumul energetic - fiecare model trebuie sa aiba mentionata clasa de energie. Cel mai bine este sa alegi unul cu clasa A, A ++ sau A +++. Cele cu mai multe stelute sunt cele mai eficiente si au un consum mai redus de energie electrica, apa si detergent.

De asemenea, trebuie sa te documentezi in privinta programelor de spalare disponibile si avantajele pe care ti le ofera fiecare in parte, cu functiile pe care le prezinta masina de spalat rufe Samsung sau marca pentru care ai optat, numarul de kilowati consumati, dar si pret. Te invit sa accesezi pagina demax.ro pentru a descoperi cele mai eficiente astfel de articole, la un pret rentabil.