Politica economică înțeleaptă a pesedeu a trimis Galațiul în topul sărăcieiToate topurile economice, sociale, culturale etc trimit Galațiul pe ultimele locuri ale clasamentelor. Artizanul politicilor publice care au aruncat Galațiul în topul sărăciei este pesedeu, partidul alintat așa de iubitorii locali, ăia radicalizați care și-ar da viața și votul pentru Nica&co.

O recentă analiză privind cele mai bogate localități din România, publicată de ziarul Adevărul, plasează Galațiul în afara primelor 30 de locuri (foto). Analiza, realizată de UrbanizeHub, s-a bazat pe doi indicatori: ”Am mers cu datele la nivel de oraş. În acest sens, ne-am uitat la doi indicatori: PIB-ul per capita local, estimat pe baza veniturilor firmelor locale, acest indicator arată forţa firmelor de la nivel local, şi impozitul pe venit per capita. Acesta este un indicator al bunăstării creată la nivel local de toate entităţile plătitoare de salarii. Impozitul pe venit este o măsură a numărului de salariaţi şi a valorii medii a salariului la nivel local” (https://urbanizehub.ro/analiza-topul-localitatilor-din-romania-cu-cele-mai-puternice-economii/?fbclid=IwAR3jCsJrZGyU7fdrKvBldd2Rws1ny0mPaCZZlCvKFdgOoAQSNUjK_ixfaZQ).

Lipsa Galațiului din acest clasament are cel puțin două explicații: lipsa unei structuri puternice de IMM și ratarea proiectului metropolitan cu Brăila. Faptul că economia Galațiului nu se bazează pe firmele mici și mijlocii are ca explicație controlul politic excesiv al PSD. Rapacitatea pesedistă a dus la o corupție generalizată în domeniu. Fenomenul este vizibil într-o mică parte a presei locale și invizibil în ochii procurorilor. Ratarea proiectului metropolitan cu Brăila îl are ca autor pe șeful județean al PSD, europarlamentarul Dan Nica, cel care a rupt 1.000 de hectare din terenul județului Brăila, printr-o Hotărâre de Guvern, fapt care a blocat orice negociere pe tema amintită.

Tocmai proiectele metropolitane au adus bogăție zonelor care apar în clasamentul UrbanizeHub: ”E simplu! Noi ne-am propus însă, prin această analiză, nu să scoatem în evidenţă aceste oraşe, ci să promovăm perecepţia şi nevoia de a construi o Românie metropolitană. Pentru că vedem că deja există zone urbane funcţionale. Nu mai trebuie să ne raportăm la investiţii într-un oraş, ci trebuie raportat totul la o zonă urbană metropolitană”, afirmă Grațian Mihăilescu, liderul UrbanizeHub.

S.Ț.