Jandarmii gălățeni și-au umezit pamperșii în fața procurorului Neculai Jalbă

   Duritatea cu care acționează jandarmii gălățeni, atunci când trebuie să se impună în fața cetățeanului de rând, a pălit atunci când au trebuit să intervină pentru calmarea unui magistrat. Puși în fața misiunii de a-l împiedica pe prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci, Neculai Jalbă, în timp ce molesta o femeie, jandarmii gălățeni - de la șeful lor, colonelul Mircea Olaru, până la subofițerii din teren - s-au arătat a fi niște pisicuțe fără ghiare.

La începutul lunii august, Lenuța Roșeț, mama tecuceanului care a reușit să deconspire o rețea de traficanți de permise auto, a fost bruscată de prim-procurorul Neculai Jalbă, caz prezentat deja de ziarul nostru. Femeia, speriată de faptul că băiatul ei, Ionel Roșeț, a fost lăsat la mâna infractorilor și a polițiștilor corupți, care nu mai contenesc cu amenințările, a ajuns în audiență la prim-procurorul Jalbă. Lenuța Roșeț i-a cerut procurorului ca fiul ei să fie introdus într-un program de protecție a martorilor. Enervat de insistențele justificate ale femeii, magistratul Jalbă a sărit la gâtul mamei lui Roșeț, cu intenția de a o scoate cu forța din biroul său. Cu toate țipetele femeii agresate, jandarmul de la ușa prim-procurorului nu a avut nicio reacție. Lenuța Roșeț a reușit cu greu să scape din mâinile procurorului Jalbă, care a ”ciufulit-o” serios, fără ca jandarmii, anunțați și prin 112, să intervină vreun moment.

 

   Comandantul Jandarmeriei Galați este sfătos și penibil

   După ce că a deplasat degeaba un echipaj de urgență la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci, în urma apelului de la 112 al Lenuței Roșeț, comandantul Jandarmeriei Galați, colonelul Mircea Olaru, își arată limitele într-o scrisoare trimisă victimei agresiunii (vezi facsimil): ”Echipajul de jandarmi, care s-a deplasat la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci, v-a comunicat faptul că puteți depune plângere împotriva domnului magistrat la procurorul de serviciu de la această instituție sau la procurorul general al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați”. Cu alte cuvinte, colonelul Olaru o trimite pe victimă să reclame la parchetul lui Jalbă, adică la agresor. Nici a doua soluție nu este ”curată”, funcția de procuror general neexistând la Parchetul de pe lângă Judecătorie. Culmea penibilului o atinge șeful jandarmilor la sfârșitul scrisorii, atunci când îi vorbește victimei de ”încredere” și ”de sprijinul acordat” de Jandarmeria Galați: ”În speranța că sprijinul acordat a avut efectul scontat, vă mulțumim pentru încrederea acordată, asigurându-vă și pe viitor că vom fi receptivi la solicitările dumneavoastră”.

   Sorin Țiței