Noul președinte al PPDD, Eugen Chebac: „Voi  merge pe drumurile lui Chebac”

   După ce l-au suspendat disciplinar pe colonelul Constantin Ene de la conducerea partidului, joi, oamenii lui Diaconescu l-au uns în funcția de președinte pe ex-uneperistul Eugen Chebac. La numirea oficială în funcție a participat și secretarul general al Partidului Poporului, Liviu Neagu, care a stabilit și o țintă clară pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie: „dublarea scorului partidului la alegeri şi obţinerea a doi deputaţi şi un senator, prin redistribuire”. Totodată, PPDD trebuie să se claseze pe locul doi, după USL, la votul politic, în condiţiile în care la alegerile locale a obţinut aproximativ 13%.

 

   Drumurile lui Chebac

Întrebat dacă va candida pentru un mandat de deputat sau de senator, Eugen Chebac a spus că nu știe, deocamdată, acest fapt urmând să se decidă în urma urma unui sondaj de opinie. De asemenea, a mai spus că nu se teme să candideze pe colegiile pe care vor fi nominalizaţi candidaţi PSD. Totuși, a lăsat să înțeleagă că ar prefera să candideze într-un colegiu din județ: „Voi merge pe drumurile lui Chebac, poate”. Cel mai probabil, drumurile la care face referire noul șef al partidului lui Dan Diaconescu se află în comuna natală-Cudalbi.

 

   Investiții de 40 milione de euro

   Reamintim că cele mai importante proiecte de investiţii realizate în timpul mandatului fostului preşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac, au avut în centrul atenţiei localitatea sa de baștină, Cudalbi. Este vorba de mai multe tronsoane de drumuri judeţene, care asigură axa Galaţi – Tecuci, dar şi legătura dintre Cudalbi şi ieşirea spre Republica Moldova. Drumurile spre locul de baștină al președintelui au costat nu mai puțin de 40 de milioane de euro.

   Lucian Constantin