Resmeriță și Ciumacenco vor să reinventeze PDL Galați

   Lupta subterană din cadrul Organizației Județene a PDL Galați a luat o pauză, după ce conducerea partidului a hotărât ca echipa Doruleț Resmeriță-Nicușor Ciumacenco să preia coordonarea în zonă. Biroul Permanent Național al PDL a impus, marți, ca cei doi tineri politicieni să preia funcțiile deținute până de curând de Mircea Toader și Marius Necula. În noua formulă, Ciumacenco va deține președinția Organizației Municipale a PDL, dar și o funcție de vicepreședinte în Organizația Județeană.

Resmeriță și-a încropit și o echipă de conducere a filialei, din care nu face parte niciun consilier județean, cu care urmează să abordeze alegerile parlamentare. Mircea Toader și Mihai Capră nu au dispărut din schema de conducere și dețin funcțiile de prim-vicepreședinte. Totodată, au apărut și figuri noi în funcția de vicepreședinte: Petru Alexe, Victoria Movileanu sau George Neamu. Președintele Resmeriță vrea să reinventeze filiala locală a partidului, astfel încât rezultatele de la alegerile parlamentare să contrazică imaginea de partid în criză pe care o are PDL pe plan național. ”Facem curățenie! La nivel local, partidul intră în opoziție reală, pentru că, de la alegerile locale, nimeni nu a mai făcut opziție. Eu consider că echipa PDL, ca personalități, este cea mai puternică echipă din spectrul politic gălățean”, afirmă Resmeriță.

 

   Marius Necula nu mai are loc în PDL și sparge ușile Forței Civice

   Senatorul Marius Necula nu prea mai are loc în PDL, odată cu preluarea filialei locale de către Resmeriță, care nu este dispus să-i ofere un colegiu după figura urâtă făcută la alegerile locale. Atunci, Necula a obținut un scor ridicol (6%) și a făcut campanie ascunsă pentru candidatul USL la primărie, Marius Stan. Despre candidaturile la parlamentare, Resmeriță spune: ”Candidații se aleg cu respectarea codului etic propus de Monica Macovei, adică fără persoane controversate, turnători la Securitate sau cu dosare penale”.

Conștient că sub conducerea lui Resmeriță nu mai poate obține un colegiu din partea PDL, Marius Necula sparge ușile Forței Civice și vrea să-i ia locul avocatului Telegan, cel care conduce filiala gălțeană a lui MRU, afirmă surse din formațiunea nou formată.

   Sorin Țiței