Senatorul Nicolae Marin: ”Candidatul PER pentru Pechea este un iepuraş al PSD”

   Alegerile pentru Primăria comunei Pechea, care vor avea loc pe data de 24 februarie, nasc dispute între cele patru partide care şi-au desemnat candidaţi pentru adjudecarea fotoliului de edil-şef al celei mai mari comune din judeţul Galaţi. Eugen Stamate, preşedintele ecologiştilor gălăţeni, a lansat o serie de atacuri la adresa PP-DD, precizând că, de fapt, candidatul OTV-iştilor „este pregătit pentru europarlamentare” şi va părăsi comuna după modelul senatorului Nicolae Marin. „L-am convins cu greu pe domnul Vasile Manea, fost primar, să nu mai stea deoparte şi să candideze din partea PER. Candidatul nostru are experienţă şi expertiză în administraţie. PP-DD este un partid de copii râzgâiaţi şi răsfăţaţi. Candidatul PP-DD este tânăr, iar acolo este nevoie de un om cu experienţă. Cel de la PP-DD este pregătit pentru europarlamentare. O să plece şi el, dacă va câştiga, aşa cum a făcut Marin, care şi-a înşelat alegătorii atunci când a plecat la Senat”, ne-a declarat Eugen Stamate, preşedintele PER Galaţi.

   Senatorul PP-DD Nicolae Marin - fostul primar al comunei, a afirmat, în schimb, că Vasile Manea, candidatul PER pentru Primăria Pechea este „aruncat” în cursă de către PSD. „Oare pot să răspund unui reprezentant al unui partid cu 1% în România? Nu cred că merită efortul. Din punctul meu de vedere, nici domnul preşedinte şi nici acest partid nu-mi spun nimic şi nu înseamnă nimic. Nu au niciun consilier local sau judeţean. Legat de domnul Vasile Manea, acesta a primit un vot de blam în 2008, din partea pechenilor, atunci când s-a clasat pe locul patru. De ce nu s-a gândit să-l readucă pe domnul Manea în plan politic în 2012? Probabil este un <<iepuraş>> al USL. Poate, al PSD, care a rămas fără candidat, căci din partea USL va candida un liberal. Aici este vorba despre alte jocuri pe care nu vreau să le comentez”, ne-a declarat parlamentarul gălăţean.

Pentru funcţia de primar al comunei Pechea şi-au depus candidaturile Mihăiţă Măncilă (PP-DD), fostul primar liberal Iancu Boldea (USL), democrat-liberalul Marin Meca şi fostul primar PSD Vasile Manea, mai nou, membru al Partidului Ecologist. Luni a fost ultima zi în care formaţiunile politice gălăţene şi-au putut înscrie oficial candidaţii în cursa pentru alegerile locale parţiale.

   Corina Dobre