Deputatul Chebac şi senatorul Marin – acuzaţi că au făcut blat cu PNL  la Tecuci

   Deputatul Eugen Chebac – preşedintele Organizaţiei Judeţene a PP-DD Galaţi, şi senatorul Nicolae Marin – secretarul executiv al partidului, sunt acuzaţi că s-au aliat cu PNL la Tecuci şi, la comanda liberalilor, cei doi lideri ai PP-DD şi-au mazilit propriii membri de partid. Acuzaţiile vin după ce, în şedinţa de vineri, Biroul Permanent Judeţean al PP-DD a decis dizolvarea Biroului Permanent Municipal al PP-DD Tecuci, compus din 19 membri, şi demiterea consilierului local Samir Oancă din funcţia de preşedinte al filialei tecucene a PP-DD. Fostul lider al PP-DD-iştilor tecuceni este convins că totul i se trage de la faptul că membrii PP-DD Tecuci au demarat o acţiune de strângere de semnături în vederea organizării unui referendum pentru demiterea liberalului Daniel Ţuchel, primarul municipiului Tecuci. „Eugen Chebac şi Nicolae Marin au vândut partidul, au trădat şi s-au aliat cu PNL. Totul ni se trage de la faptul că am decis strângerea de semnături pentru demiterea lui Ţuchel. Nici măcar nu ne-au anunţat. Nu ne-au invitat nici la şedinţă. Eu am aflat, cu o zi înainte, de la un alt partid politic, că urma să se întâmple acest lucru. Am fost demişi pentru că nu am vrut să ne vindem partidul. Nici Chebac şi nici Marin nu sunt tecuceni. Noi suntem tecuceni şi vom continua să reprezentăm interesele oamenilor. Chiar dacă ne-au demis, noi vom continua să strângem semnături. Nu vom ceda presiunilor şi nici nu ne vom lăsa intimidaţi”, ne-a declarat consilierul local Samir Oancă, fostul preşedinte al PP-DD Tecuci.

 

   Noul preşedinte interimar, fratele unui liberal tecucean

   Samir Oancă ne-a declarat că actualul preşedinte interimar al PP-DD Tecuci, Remus Matei, este fratele unui liberal şi a fost exclus din partid, în anul 2012, pentru că l-a susţinut pe Eugen Chebac, atunci când a candidat din partea UNPR pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţului. „A fost exclus pe data de 15 iunie 2012, cu acordul conducerii de la Bucureşti, pentru că lucrase împotriva partidului. L-a susţinut pe Chebac, atunci când a candidat pentru Consiliul Judeţului. Fratele lui Matei este membru PNL. Este clar că domnul Chebac a vândut organizaţia. PNL, pe plan local, face presiuni să fim daţi afară din Consiliul Local. Din seara zilei în care le-au fost validate mandatele de parlamentari, nici deputatul Chebac şi nici senatorul Marin nu au mai răspuns la telefon. Este clar că şi Marin a vândut, alături de Chebac. În urmă cu o lună, semnalasem, într-o şedinţă a BPJ, faptul că deţin informaţii potrivit cărora există o colaborare PP-DD – PNL. Ei au declinat, au negat, dar ne-au vândut”, a afirmat fostul lider al PP-DD Tecuci.

 

   Nicolae Marin: „Nu vrem politică de mahala”

  Senatorul Nicolae Marin a refuzat să comenteze acuzaţiile lui Samir Oancă, însă, a precizat că Biroul Permanent de la Tecuci „a fost dizolvat pentru lipsă de implicare”. Parlamentarul a afirmat: „Omul are probleme. Nu a făcut nimic pozitiv. Nu avem nevoie de circari. Să facă oricâte referendumuri vrea, dar într-un mod elegant. Suntem partid parlamentar, avem nevoie de o conduită pe măsură. Vrem să facem politică la nivel înalt, nu politică de mahala”.

   Întrebat dacă cei 19 membri demişi din cadrul Biroului Permanent al PP-DD Tecuci ar putea fi excluşi din partid, senatorul Nicolae Marin ne-a declarat că „în funcţie de comportament, vom vedea dacă se va ajunge la excluderi”.

   Corina Dobre