Doi consilieri personali ai primarului activează ilegal de mai bine de opt luni

   Didi Dumitru (unul dintre şefii de campanie ai lui Marius Stan) şi Mihai Istrate, recunoscuţi drept consilieri personali ai primarului, activează ilegal în cadrul Primăriei, de mai bine de opt luni de zile. Cei doi consilieri personali ai edilului-şef petrec, zilnic, ore bune în Primărie, au acces la documente şi desfăşoară o serie de activităţi în cadrul municipalităţii, deşi nu au încheiat niciun contract de muncă cu edilul-şef ori cu Primăria. Ba mai mult, potrivit pre;edintelui PDL Galaţi, Doru Resmeriță, cei doi consilieri personali ai lui Marius Stan exercită o serie de presiuni asupra funcţionarilor publici, la comanda edilului-şef, şi au liber să facă verificări cu privire la activitatea anumitor departamente. „Ne-a fost sesizată această problemă, din interiorul Primăriei, cu privire la anumiţi consilieri ai primarului. Există consilieri care nu au contracte de muncă încheiate cu Primăria sau cu primarul. În aceste condiţii, ei fac, în fiecare zi, audit în cadrul Primăriei. Fie controlează diverşi directori, fie fac verificări, fie pun ştampila. Ei nu au nicio relaţie contractuală. Sunt cunoscuţii consilieri voluntari ai primarului. Este o mare problemă. Stau toată ziua în Primărie, fără să aibă acte. Pun ştampile pe documente, fac treabă acolo”, a declarat Doru Resmeriţă, preşedintele Judeţenei PDL.

 

   Stan recunoaşte că cei doi consilieri nu au contracte de muncă

   Primarul a recunocut că cei doi consilieri „voluntari” îşi desfăşoară activitatea fără a avea un contract de muncă. Edilul-şef a spus că Didi Dumitru şi Mihai Istrate îi dau, în schimb, „o mână de ajutor”. „În mod cert, vor participa la nişte concursuri pe care le vom organiza. De opt luni de zile, aceşti oameni fac muncă patriotică. Nu au contract încheiat cu Primăria, dar faptul că vin la ora 08.00 şi pleacă, uneori, chiar după mine, şi îmi dau o mână de ajutor. Nu pune nimeni nicio ştampilă sau semnătură pe vreun act”, ne-a declarat Marius Stan.

 

   PDL va sesiza Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici

   Democrat-liberalii vor sesiza şi Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) pe motiv că noua organigramă a Primăriei este ilegală. Doru Resmeriţă a precizat că organigrama pusă la punct de către conducerea Primăriei nu poate fi aplicată întrucât edilul-şef nu a dispus modificări în ceea ce priveşte fişa postului funcţionarilor publici, aşa cum prevede legea. „ANFP se aştepta să se facă modificări aşa cum se cere, în peste 50% din ceea ce înseamnă fişa postului şi atribuţiile fiecăruia din Primărie. Acest lucru nu s-a făcut, motiv pentru care noi vom sesiza ANFP, pentru că organigrama, din punctul nostru de vedere, nu poate fi aplicată, deci este ilegală. Pentru toate aceste blaturi la care domnul primar văd că se pricepe foarte bine – probabil din fotbal le ştie – şi vrea să le aplice în administraţia locală, vom sesiza organele competente. Există suficiente motive pentru ca organele competente să se autosesizeze şi să intervină în ceea ce priveşte abuzurile care se fac în Primăria Galaţi”, a mai spus Resmeriţă.

   Corina Dobre