Pesediștii gălățeni îl vor prefect pe ”gunoierul” Ion Ionescu pentru a-l anihila pe Marius Stan

   Primarul liberal Marius Stan a reușit să irite pe toată lumea din USL Galați, astfel încât în Uniune se joacă numai pe contre. Ultima creație a laboratoarelor PSD este ”clonarea” unui prefect care să-l scoată din joc pe primarul Galațiului prin respingerea, pe motiv de legalitate, a inițiativelor edilului-șef din Consiliul Local. Necesitatea unui astfel de plan, afirmă surse din PSD, a apărut după ce primarul a început să lovească în directorii pesediști ai firmelor municipalității. Deja atmosfera era inflamată în cadrul USL, din cauza faptului că Marius Stan a preluat toate ”afacerile” cu banii publici, fără să-i scape nimic printre degete pentru pesediști.

   Demiterea directorului Poliției Locale, Cristian Gîscă, și suspendarea directorului Ecosal, Ion Ionescu ”Armani”, au compromis definitiv orice formă de dialog în interiorul USL. Pentru că Stan îl anunțase, inițial, pe ”impresarul de scamatori” Silviu Bacalum ca înlocuitor al lui Ionescu la Ecosal, PSD-iștii au gândit un plan diabolic. ”Gunoierul” Ion Ionescu va fi aruncat în luptă, ca prefect al Galațiului, având ca unic obiectiv scoaterea din joc a lui Marius Stan. Chiar dacă nu este înalt funcționar public, Ion Ionescu îl va înlocui pe docilul Cătălin Bocăneanu, urmând să fie ”armonizat cu legislația la apelul de seară”, după cum afirmă un coleg de partid al fostului director. Ionescu ar urma să-i dea cu Legea administrației publice locale în cap lui Marius Stan până va reuși să facă să-i înceteze mandatul de primar. Deja Ion Ionescu este doctor în art.72, al.(2), litera i, care specifică un motiv de suspendare la îndemâna prefectului: ”când, în exercitarea atribuţiilor ce îi revin prin lege, a emis 3 dispoziţii cu caracter normativ într-un interval de 3 luni, care au fost anulate de instanţa de contencios administrativ prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă”.

   Între timp, Marius Stan pare că mai lasă de la el și va pune director la Ecosal tot un pesedist. Președintele tineretului PSD, Ionuț Pucheanu, membru al echipei de consilieri personali ai primarului, va prelua directoratul Ecosal de la Ion Ionescu, în momentul în care acesta va fi teleportat la Prefectura Galați.

   S.Ț.