Stan s-a speriat de candidatura lui Paul Ichim și s-a ascuns după ”fustele” președintelui CJ Bacalbașa

   Liberalii gălăţeni vor face plângere la Curtea de Onoare şi Arbitraj a USL, după ce social-democratul Nicolae Bacalbaşa, la solicitarea primarului Marius Stan, a lansat o serie de atacuri la adresa senatorului Paul Ichim chiar în timpul Adunării generale a organizaţiei municipale a PNL, în cadrul căreia Ichim a fost ales preşedinte al Municipalei partidului. Deşi nu a fost mandatat de conducerea PSD Galaţi să participe la Convenţia PNL, Nicolae Bacalbaşa şi-a făcut apariţia la Teatrul Muzical „Nae Leonard”, alături de Marius Stan, şi a ţinut un discurs îndreptat împotriva liberalului Paul Ichim, unul dintre medicii persecutaţi, de-a lungul timpului, de către grupurile de interese ale medicilor PSD din sănătatea gălăţeană. Bacalbaşa l-a făcut răspunzător pe Ichim, printre altele, pentru faptul că deputatul PSD Aurel Nechita riscă să fie exclus din Parlamentul României, l-a acuzat că a încălcat legea şi a criticat faptul că liderii PNL i-au permis senatorului să candideze pentru şefia Organizaţiei Municipale a partidului. Discursul social-democratului a generat adevărate tensiuni în USL, iar liderii PNL Galaţi vor solicita conducerii centrale a Uniunii sancţionarea lui Nicolae Bacalbaşa, pentru atacul direct asupra unui membru. De altfel, surse din PSD au afirmat că şi ministrul Dan Nica – preşedintele PSD Galaţi – este foc şi pară pe Nicolae Bacalbaşa, asta pentru că deputatul Victor Paul Dobre i-a reproşat liderului social-democraţilor gălăţeni atitudinea lui Nicolae Bacalbaşa. „Domnul Bacalbaşa a sărit calul, dacă e să dăm nişte declaraţii civilizate. Nu vii la un partid, când eşti invitat, şi lansezi acuze în cadrul acelui partid. Ai statut de invitat. Discuţii, dacă sunt, se fac în cadru instituţionalizat, nu la alegeri. Asta arată mentalitatea unora de la anumite partide, care nu înţeleg că eşti invitat şi trebuie să respecţi nişte norme de protocol. Cum ar fi fost la ei să încep eu să îmi aduc aminte când ei m-au exilat la Brăila? Cred că este pe lângă normele de protocol între partide”, a precizat senatorul Paul Ichim. 

 

    Liberalul Marius Stan nu agreează competiţia

   Deşi trebuia să candideze, alături de senatorul Paul Ichim, pentru şefia Organizaţiei Municipale a PNL, primarul Marius Stan a anunţat, pe ultima sută de metri, că îşi retrage candidatura, după ce a lansat o serie de critici la adresa conducerii Judeţenei PNL, dar şi a mai multor membri din partid. După ce şi-a încheiat discursul, edilul-şef a ieşit valvârtej din sală şi, întrebat de ce şi-a retras candidatura, primarul ne-a oferit o declaraţie halucinantă, deloc demnă de un liberal: „Mi s-a părut o jignire, dacă vreţi, atunci când se înscrie primarul, ca cineva să mai vină după”. Marius Stan a spus că „depunerea candidaturii a fost doar un test, am vrut să văd alte lucruri. Sunt hotărât să candidez pentru funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene, am şanse maxime. Toţi cei din partid realizează că a venit momentul schimbării. De 20 de ani nu a crescut nici iarbă la umbra unor anumiţi copaci. Am să îi reproşez actualului preşedinte lipsa de comunicare, în primul rând. Nu te poţi duce la negocieri politice fără primar, de exemplu, fără preşedintele Biroului Municipal, spre deosebire de PSD, care vine cu o întreagă armată. Este firesc să se schimbe generaţia, pentru că un om vechi are metehne, obiceiuri, clişee de comportament”.

 

   Stan mizează pe Antonescu pentru decapitarea lui Dobre

   Chiar dacă liberalii au stabilit că duminica viitoare vor organiza alegeri pentru structura de conducere de la Judeţ, Marius Stan a spus că acestea nu vor mai avea loc, ci vor fi devansate pentru sfârşitul verii. Totodată, edilul-şef a lansat o ameninţare voalată potrivit căreia consilierul local Mihai Manoliu se va întoarce în funcţia de preşedinte al Municipalei PNL. Surse din partid susţin că Marius Stan mizează pe sprijinul lui Crin Antonescu, pentru a face curăţenie la nivelul conducerii PNL după bunul său plac, dizolvând cele două conduceri ale partidului. Este, însă, greu de crezut că, în apropierea alegerilor europarlamentare , dar şi a celor pentru preşedinţia României, liderul liberal de la Bucureşti riscă declanşarea unui război cu cei mai mulţi dintre membrii PNL Galaţi. „Preşedintele de la judeţ va fi, probabil, omul care a învăţat să facă şi management politic. În momentul în care ai nişte păreri de manager de altă instituţie, nu prea dă bine. E legea timpului: ai timp de mine, am timp de tine. Aşa este în politică. Noi trebuie să fim uniţi. În momentul în care spun că restul <<e>> proşti şi nu <<e>> capabili, organizaţia s-ar putea deranja. Organizaţia nu este făcută numai de cei care au terminat cursul primar. Este făcută din oameni care au studii superioare, care au dovedit ceva în viaţă. Îi dau o idee, să schimbe discursul”, a spus Paul Ichim.

   Senatorul Paul Ichim a câştigat preşedinţia Municipalei PNL cu 283 de voturi. Marius Stan a obţinut 52 de voturi, 35 de voturi au fost anulate, iar aproximativ 30 de liberali au părăsit sala la indicaţia primarului.

   Corina Dobre