Curtea de Conturi Galați i-a numărat drumurile de pus poalele-n cap la TV lui Bacalbașa

   Deplasările sub acoperire ale lui spiderman Bacalbașa, alias Nicolae Bacalbașa – președintele Consiliului Județului Galați, la emisuni celebre gen ”Te pui blondele” sau Suleyman Magnificul în direct, au fost observate de Curtea de Conturi. Instituția care urmărește cheltuirea banilor publici a constatat că președintele CJ își încalcă propria hotărâre privind organizarea parcului auto al structurii județene, asta pentru a putea să dea câte o raită la televiziunile care promovează subcultura, ocazii cu care își exersa talentul de clovn în direct, spre hazul națiunii votante. Astfel, documentul emis de instituția de control a banilor publici, semnat de cinci inspectori, scoate în evidență faptul că, de la începutul mandatului, Nicolae Bacalbașa a folosit trei mașini din parcul auto de 10, punând în dificultate îndeplinirea sarcinilor de serviciu a celorlalți funcționari ai CJ Galați.

   Idolul blondelor de la Antena 1 a început anul 2014 cu un Volkswagen Tuareg, GL 01 CJG, autoturism care apărea în acte aflat în conservare. Călare pe nărăvașul german, spiderman de Galați a consumat vreo 656 litri de benzină în doar două luni. Abia atunci a trecut la Skoda Octavia, GL 42 CJG, și la nărăvașa Dacia 1307, GL 18 CJG, ”papuc” cu care se prezenta incognito la ”Te pui cu blondele”. Inspectorii au mai constatat că, numai în 2014, mașinile folosite de președintele CJ Galați, Nicolae Bacalbașa, au consumat 5.636 litri de benzină, față de 1.800 litri alocați pentru mașina pe care trebuia să o folosească, consum stabilit prin hotărârea semnată de anestezist. Mai mult, inspectorii au constatat că președintele CJ ”a utilizat mijloacele de transport și combustibil în zilele decretate de guvern nelucrătoare”. Distractiv este faptul că documentul are un aliniat privind ”Apariții la TV”, unde apar numărul foii de parcurs, precum și data deplasării, semn că Suleyman mai recunoștea, din când în când, faptul că se duce să-și pună poalele-n cap la vreo televiziune.

   În finalul documentului, inspectorii constată o pagubă de adusă instituției publice în valoare de peste 16.000 lei, sumă defalcată astfel:”11.585, contravaloare combustibil consumat pentru deplasări în zilele de sâmbătă, duminică și fără legătură cu activitatea entității; 3.852 lei contravaloare combustibil autoturism Volkswagen Tuareg GL 01 CJG; 598 lei contravaloarea diurne acordate necuvenit”.

   Sorin Țiței