PSD Galați scoate artileria grea de pușcăriași, clovni și farsori la alegerile parlamentare   Experiența de la alegerile locale, atunci când PSD Galați a aruncat în joc nume relativ noi, nu se va mai repeta la alegerile parlamentare. Listele pentru Senat și Camera Deputaților, afirmă surse din interiorul partidului, cuprind numai personaje controversate aflate pe locurile eligibile.

   Primul, pe lista pentru Senatul României, se află medicul-clovn Nicolae Bacalbașa, fost până de curând președintele CJ Galați. Astfel, în mod sigur, circul făcut de specialistul în ”Te pui cu blondele?”, spidermanul ratat de provincie Bacalbașa, se va muta de pe plan local în Parlamentul României. Câștigul, în acest caz, va fi al televiziunilor centrale, mass-media care l-a făcut celebru pe clovnul gălățean, mari amatoare de elucubrații debitate de spiderman. Electoratul gălățean nu va avea niciun câștig din trimiterea în Senat a sinistrului personaj, așa cum nu a avut avantaje în perioada în care acesta a fost președintele CJ. Bacalbașa este urmat pe listă de două slugi de curte, Nicolae Marin și Ionel Daniel Butunoi, personaje fără idei legislative dar bune de masă de manevră pentru nevoile partidului.

   Bătălia în interiorul filialei se dă pentru primele locuri de pe lista de candidați la Camera Deputaților. Cu tupeul caracteristic, pușcăriașul Florin Pâslaru, condamnat de curând de Înalta Curte de Casație și Justiție la 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese, emite pretenții să fie primul pe lista partidului. Farsorul Pâslaru, turnător la Securitate și evazionist fiscal, a reușit, prin minciună și slugărnicie, să ajungă liderul grupului PSD din Camera Inferioară a Parlamentului, în acest mandat (http://www.nepasadegalati.ro/politic/2472-florin-paslaru-hot-turnator-la-securitate-crai-ratat-modelul-politicianului-votat-de-galateni.html).

   Tot primul pe listă vrea să fie și Viorel Ștefan, alt farsor care nu a mișcat nimic pentru Galați din poziția de șef al Comisiei de Buget-Finanțe din Camera Deputaților, funcție pe care o exercită de vreo trei mandate. Mai mult, pe lângă faptul că nu a reușit finanțarea vreunui proiect important pentru Galați, firma pe care o conduce din umbră, NAVROM SA, a spoliat serios zona ( http://www.nepasadegalati.ro/investigatii/2245-profitul-firmei-pesediste-navrom-bac-srl-motivul-pentru-care-gala%C8%9Biul-nu-are-pod-peste-dun%C4%83re.html ).

   Pozițiile eligibile 3-4 de pe lista pentru deputați revin tot unor slugi umile de partid. Florin Popa își primește, astfel, plata pentru fidelitatea față de stăpânii săi din plan politic și economic, Dan Nica și Viorel Ștefan. Un alt personaj despre care gălățenii n-au auzit, deși a deținut mai multe mandate de deputat, Lucreția Roșca, își revendică locul patru pe lista PSD Galați. Singura luare de poziție a medicului Lucreția Roșca a fost o gafă, în 2014, atunci când s-a opus finanțării de către stat a fertilizării in vitro pentru cuplurile infertile. Atunci, medicul din deputatul PSD a susținut:”Ca să faci un copil când nu ți-l dă Dumnezeu, e ca un bun pe care ți-l dorești, nu trebuie să contribuie societatea la așa ceva”.

 

      S.Ț.                                                                      

                                                                                            PSD Galați scoate artileria grea de pușcăriași, clovni și farsori la alegerile parlamentare