Alina Gorghiu i-a căutat la portofele pe candidații liberali gălățeni Ciumacenco, Stângă și Scarlat   Mai subtilă decât colegul său pedelist Vasile Blaga, care a cerut pe față bani pentru candidații cu șanse la parlamentarele din iarnă, liberala Alina Gorghiu i-a controlat la portofele pe aceiași candidați. Asta, la petrecerea prilejuită de botezul copilului pe care îl are împreună cu Lucian Isar. ”Întâmplarea” a făcut ca la fericitul eveniment să meargă, dintre liberalii gălățeni, doar Nicușor Ciumacenco, George Stângă și George Scarlat, oamenii lui Victor Paul Dobre care au șanse la alegerile parlamentare. Adică, pozițiile a doua și a treia de pe lista deputaților, Nicușor Ciumacenco și George Scarlat, și prima poziție de pe lista senatorilor, George Stângă. Veșnicul Dobre, primul pe lista pentru Camera Deputaților, nu a fost băgat în seamă la acest eveniment, pentru că oricum el este pușculița pe plan local și cărăușul banilor la București.

   Evenimentul de la palatul Știrbey a fost o bună ocazie pentru șefa liberalilor, Alina Gorghiu, să-i controleze la bonitate pe candidații la parlamentare. De altfel, participanții la botez au fost convinși că testul grosimii plicului oferit la petrecerea de la București a fost ultimul prag pe care îl aveau de trecut Ciumacenco, Stângă și Scarlat, băieți contestați pe plan local și care nu prea au treabă cu politica.

   Nicușor Ciumacenco a anunțat încă din timpul campaniei pentru alegerile locale, din vară, că își trădează partidul care îl susținea pentru funcția de primar al Galațiului. Ciumacenco i-a reproșat soției lui Doruleț Resmerița, la o zi după înmormântarea copreședintelui PNL Galați, că nu era scopul lui și al familiei lui să ajungă primar. Nicușor Ciumacenco a acuzat atunci că Doruleț Resmeriță l-a forțat să candideze la locale și apoi i-a întors spatele soției omului care i-a fost prieten și care l-a susținut în toate demersurile sale. Lovitura dată memoriei celui mai bun prieten și soției acestuia a fost dublată de lovitura dată partidului prin neimplicarea în campania electorală și favorizarea foștilor colegi de la PSD. După această lovitură pro-PSD, Ciumacenco s-a agățat de liberalul-roșu VP Dobre și au ”lucrat” listele pentru parlamentare. Ceilalți doi purtători de plicuri burdușite la botezul din urmă cu o săptămână sunt două personaje absolut de neluat în seamă în viața politică. George Scarlat este recomandat de banii făcuți din mititei de tatăl său, la Hanu Conachi, iar George Stângă, pupilul lui VP Dobre, este doar o slugă proastă vorbitoare de limba română.

 

   S.Ț.