Partidul-matcă la Galați, pesedeu, dă semne de conștiință din cauza turnătorului penal Pâslaru   Mama și tata partidelor din Galați, PSD(PDSR), laboratorul în care au fost inventați politicienii care conduc filialele locale semnificative (Dobre, Ciumacenco, Durbacă, Cristache ș.a.), a început să cugete asupra calității oamenilor cu care iese la parlamentare. Poate este prea mult spus că pe pesediști i-ar interesa calitatea umană, dar în mod sigur au început să se gândească la imaginea publică a candidaților cu care ies la parlamentare.

   Partidul de suflet al gălățenilor, pesedeu, așa cum îl alintă localnicii și care le-a adus renumele de ”oraș roșu”, are primul puseu de conștiință din istoria sa recentă, de peste 26 de ani, afirmă surse din interiorul PSD. Pentru prima dată, în interiorul partidului, s-a creat o dezbatere privind candidatura la parlamentare a actualului deputat Florin Pâslaru, șeful grupului parlamenar PSD. Curentul de opinie care se opune candidaturii turnătorului penal Pâslaru are la bază imaginea publică dezastruoasă a pesedistului, care transpare din mass-media locale și naționale. La faptul că a fost condamnat cu suspendare se adaugă statutul său de turnător la Securitate, precum și renumele de evazionist fiscal și de crai ratat pe banii publici. Greu a mai cântărit și faptul că președintele  filialei municipale, Florin Popa, i-a reproșat lui Pâslaru rezultatul prost obținut de Ionuț Pucheanu în Colegiul 6, acolo unde a fost ales deputat turnătorul penal. Ieșirea din joc a lui Pâslaru, care se pare că este scăpat din brațe și de celebrul penal Dan Nica - președintele Organizației Județene a PSD Galați, îi folosește lui Florin Popa. Acesta urcă, astfel, cu un loc pe lista pentru Camera Deputaților. Vă reamintim că Florin Pâslaru se cocoțase în capul listei, înaintea lui Viorel Ștefan și a lui Florin Popa.

   Odată cu acest prim pas privindu-l pe Florin Pâslaru, sunt șanse ca pesedeul local să aibă dezbateri și să ia măsuri asupra oportunității de a fi condus de pușcăriabilul Dan Nica. Nici personaje sinistre precum Nicolae Bacalbașa, Viorel Ștefan sau Florin Popa nu sunt de ocolit, având în vedere trecutul lor politic-subteran dezastruos. Din păcate, atunci când vor schimbări de imagine, pesediștii gălățeni caută personaje la fel de dubioase ca Nica, Pâslaru, Popa & co. Dovada în acest sens este Ionuț Pucheanu, un copil de trupă al serviciilor care le calcă pe urme corifeilor din pesedeu.

 

   S.Ț.