Penalul Victor Paul Dobre este propunerea de reformă în politică a liberalilor la GalațiElectoratul liberal gălățean este privat de posibilitatea de a-și vota favoriții din cauza unui personaj uitat de vreo 27 de ani în fruntea filialei locale a partidului. Reformarea filialei PNL Galați după reperul Colectiv a însemnat, în viziunea liberalilor, postarea în capul listei pentru Camera Deputaților a veșnicului Victor Paul Dobre, politician arondat PSD-ului local și despre care nu poți spune că a făcut ceva concret pentru zona pe care o reprezintă.

Insistența cu care ne violentează viața politică VP Dobre ascunde și o latură penală. Liberalul iubitor de PSD este nevoit să fugă din fața procurorilor, pentru faptele sale de corupție cuprinse în dosarul denumit generic ”Referendumul”. Victor Paul Dobre, în calitate de ministru al Administrației, urma să fie cercetat de procurori în dosarul "Referendumul", în anul 2012, pentru că i-a cerut şefului de la Direcţia de Evidenţă a Populaţiei să revină asupra cifrei alegătorilor înscrişi pe listele electorale permanente şi a trimis o nouă adresă, în acest sens, către Curtea Constituţională. Din septembrie 2012, atunci când Camera Inferioară a Parlamentului a respins, în cazul său, avizul de cercetare penală, șeful liberalilor gălățeni face tot posibilul să se ascundă după mandatele de parlamentar, până la prescrierea faptelor. Alegerile parlamentare din acest an îi vor aduce încă patru ani viață liniștită pe băncile Camerei Deputaților.

Dobre și-a condus cu discreție afacerile din scaunele de ministru sau parlamentar

În urmă cu câțiva ani, președintele PNL Galați a devenit asociat ascuns într-o firmă româno-franceză care fabrica doage de butoi în Zona Liberă. Mervin SRL, fabricantul de doage de butoi, exporta discret, de fapt, cheresteaua din lemn de esențe nobile, iar deputatul liberal Dobre îi asigură protecție politică. Dobre și soția sa Xenia au fost asociați cu firma de doage prin SC Codis SA, firmă de care își amintește cu greu. Tot cu discreție, liberalul a trecut printr-o firmă care comercializa component IT, pentru care a facilitat obținerea unui spațiu commercial în condiții suspecte.

VP Dobre a luat 100.000 USD de la bugetul persoanelor cu dizabilități pentru a plăti redevența firmei de doage

În primul său mandat de ministru secretar de stat la Ministerului Administraţiei şi Internelor, Victor Paul Dobre a pus la cale o golănie la care l-a luat părtaș pe colegul său gălățean Mircea Toader, care se afla în funcția de secretar de stat la același minister. Între Crăciun și Revelion, Guvernul României a emis o Hotărâre ciudată privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară pentru judeţul Galaţi. Banii au ajuns, de fapt, la Mervin SRL, firmă în care secretarul de stat de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, liberalul Victor Paul Dobre, era asociat prin SC Codis SA. La articolul 1, punctul (1), Hotărârea prevedea „suplimentarea sumelor defalcate din TVA pentru susţinerea sistenului de protecţie a persoanelor cu handicap, cultură, culte şi echilibrarea bugetelor locale, cu 332.252 RON”. La acelaşi articol, la punctul (2), se specifica:”Suma este necesară pentru susţinerea ajutorului de stat regional acordat operatorilor care funcţionează în regim de zonă liberă şi care au încheiat contracte de concesiune cu Administraţia Zonei Libere Galaţi până la data de 1 iulie 2002”. În această situaţie se aflau doar două firme din Zona Liberă: Mairon SA şi Mervin SRL. Mairon SA a primit 12.093 USD din suma alocată, iar restul de 93.757 USD au ajuns la Mervin SRL. Hotărârea de Guvern a fost semnată de Mircea Toader, președintele Organizației Județene PD Galați, la acea dată.

S.Ț.