Deputatul USR Bogdan Rodeanu se joacă de-a comunicarea – în loc să negocieze politic Zona MetropolitanăSperanțele gălățenilor care au votat partide și figuri noi la ultimele alegeri au fost înșelate de calitatea slabă a ”lupilor tineri” ce urmau să lupte politic cu ”ciuma roșie”. Deputatul USR Bogdan Rodeanu a dovedit, după un an de mandat parlamentar, că este doar un pion manevrat în jocul politic local.

Pornind de la principiul că figurile noi în politică pot relansa proiecte mari, i-am propus deputatului USR de Galați Bogdan Rodeanu, în urmă cu șase luni, să încerce să schițeze un proiect de lege metropolitană pentru zona Galați-Brăila, pe care să-l armonizeze cu colegii de la alte partide. La nivel declarativ, tânărul politician s-a arătat încântat de ideea pe care, spunea Rodeanu, o avea și el în minte de ceva vreme. Mai mult, a afirmat că a încercat să găsească un model de lege metropolitană, pentru a se inspira, dar nu a reușit. Așa că va încerca să-l obțină prin aparatul tehnic al Parlamentului. După ce m-a asigurat că îl va implica, în primă fază, și pe colegul său, senatorul USR Edward Dîrcă, deputatul Rodeanu a promis că va comunica în timp util primele relații despre mersul proiectului (http://www.nepasadegalati.ro/politic/2859-pesedelul-de-la-usr-bogdan-rodeanu-nu-incalca-blocada-ciumei-rosii-privind-zona-metropolitana-galati-braila.html).

Singurul rezultat al propunerii privind relansarea proiectului metropolitan este un filmuleț penibil realizat de Rodeanu, care se dorește unul de promovare și de informare a locuitorilor din zona Galați-Brăila. De fapt, deputatul USR Bogdan Rodeanu, care a descoprit între timp și o lege a zonelor metropolitane, nu a avut niciun moment intenția să negocieze politic, cu colegii de la alte partide din cele două orașe, un astfel de proiect. Asta, pentru a nu deranja interesele din zonă ale PSD, care se bazează pe un electorat măcinat de sărăcie și slab educat. În loc de explozia economică pe care ne-ar aduce-o zona metropolitană, ”ciuma roșie” din cele două județe ne oferă alternativa încremenirii economice administrată de PSD.

Așa că deputatul USR Bogdan Rodeanu a ales soluția ticăloasă de a mima că face ceva și a produs ”o caricatură de comunicare”, producție penibilă care să-i folosească drept ”raport de activitate la sfârșit de an”.

S.Ț.