Primarul Pucheanu vrea să salveze Transurb SA de la faliment cu o adunătură de habarniști de partidSituația economică gravă care macină firma municipalității Transurb SA, adâncită și de dorința electorală a primarului Pucheanu și a partidului său (PSD) de a acorda cât mai multe facilități pentru votanții pesedeului, este combătută cu un Consiliu de Administrație format din habarniști. La câteva zile după ce a caracterizat firma de transport urban cu zicerea de mare profunzime ”Transurb, pentru noi, este Calorgal doi!”, primarul Ionuț Pucheanu a validat un CA al Transurb format din habarniști care, culmea, au dus firma municipalității în pragul falimentului. Membrii noului CA al Transurb sunt, bineînțeles, aleși dintre cadrele PSD-ALDE și, cu două excepții, au mai făcut parte din structura politizată.

Cel mai bun punctaj la interviul pentru selectarea pe criterii politice a celor șapte membri ai CA al Transurb l-a avut o pesedistă: Borteș Didina, șef compartiment ”Case nr. 1” la Direcția pentru Protecția Copilului. Doamna, specializată de partid în probleme de transport urban, a mai făcut parte din două comisii de audit la Transurb SA și rezultatele se văd în situația economică actuală a firmei.

Al doilea punctaj la interviul pentru stabilirea membrilor CA a fost obținut de o doamnă tot de la PSD. Ciucă Rodica este economistă și reprezentanta Primăriei în AGA falimentarei Calorgal, deci pare omul potrivit pentru a transpune în practică sloganul primarului Pucheanu ”Transurb, pentru noi, este Calorgal doi!”.

Actualul director general al Transurb SA, reprezentantul ALDE Gigel Caliga, a obținut al treilea punctaj la interviul pentru accederea în CA. Caliga este economist și a înlocuit-o pe Genica Totolici, pe linie de ALDE, la conducerea firmei municipalității, din al cărui CA a mai făcut parte, fără rezultate vizibile.

Pe poziția a patra se află tot un reprezentant al ALDE, Smărăndoiu Adrian, inginer navalist care a condus timp de șase luni CA al Transurb SA. Smărăndoiu este urmat de un alt inginer, Marin Romeo, reprezentant al PSD și, totodată, angajat în Primărie. Pe ultimele poziții se află avocatul Băducă Marian, din partea ALDE, și Cârcotă Elena, reprezentantă a PSD, angajata unei firme ce produce piese navale pentru Șantierul Naval Damen.

Pentru figurația pe care o fac în ședințele CA al Transurb SA, cei șapte reprezentați ai coaliției PSD-ALDE vor primi câte un salariu minim pe economie la fiecare întrunire a structurii administrative.

S.Ț.