Pesedistul Dan Nica și-a tras o ”prospătură” cu mult înaintea șefului său de partid Liviu DragneaBăieții ăștia din PSD, susținători înflăcărați ai familiei tradiționale, după ce cad lați de muncă în folosul poporului român, simt nevoia să mângâie câte o căprioară, cu cel puțin 20-30 de ani mai fragedă față de doamna din dotare. Unii, mai curajoși, își revendică public căprioara și le-o prezintă românilor la Congresul PSD, așa cum a făcut Liviu Dragnea. Imediat, fenomenul se propagă în masa de apaludaci pesediști și devine un fel de mișcare metoo. Așa au apărut, la două zile după Liviu Dragnea, fotografii cu povestea de iubire dintre Marean Oprișan și o jună blondă.

Puțină lume cunoaște faptul că deschizători de drum în domeniu au fost pesediștii gălățeni Dan Nica, Viorel Ștefan și Aurel Nechita, cu vreo 17 ani în urmă, atunci când au devenit oficial vânători de căprioare.

Mustața de răzeș a lui Dan Nica s-a zburlit și inima i-a luat-o razna, prin 2000, imediat ce a văzut-o pe juna Alexandrina Hârțan, membră a Organizației de Tineret PSD Galați. Odată instalat în fotoliul de ministru al Comunicațiilor, Dan Nica a simțit nevoia de sânge tânăr prin minister și a chemat-o, de la Galați, pe Alexandrina Hârțan, ca să-i fie secretar de stat. Din acel moment, Nica a uitat de soția sa medic, pe care tocmai o transferase la Spitalul Elias. Ministrul și secretarul său de stat au început să-și găsească tot mai des de lucru prin diferite insule exotice. Povestea de iubire dintre Dan Nica și Alexandrina Hârțan a încetat după câțiva ani .

Exemplul lui Nica a făcut furori la Galați. După ce Nica și-a tras amantă, colegul și prietenul său Ștefan Viorel, care tocmai fusese uns șeful Comisiei Buget-Finanțe din Senat, a pus ochii pe o ziaristă și a lansat-o în lumea bună a Bucureștiului. Cu reacții mai lente, Aurel Nechita, fost secretar de stat la Sănătate și prieten la cataramă cu cei doi colegi de partid, întâi a divorțat de soție și apoi și-a mutat amanta la București, ca să nu-i ducă dorul atunci când muncea la Parlament sau la minister.

S.Ț.