Deputatul USR Bogdan Rodeanu se dezice cu mânie pesedistă de proiectul zonei metropolitane Galați-BrăilaSingura perspectivă de dezvoltare economică a zonei de la Dunărea Maritimă, proiectul metropolitan Galați-Brăila, este respinsă cu mânie proletară de deputatul USR Bogdan Rodeanu, după ce acesta a mimat timp de doi ani că o susține (http://www.nepasadegalati.ro/politic/2970-deputatul-usr-bogdan-rodeanu-se-joaca-de-a-comunicarea-in-loc-sa-negocieze-politic-zona-metropolitana.html).

De câteva zile, deputatul formațiunii politice progresiste încearcă să ne convingă, cu mânie pesedistă, că cele două entități administrative trebuie să-și vadă fiecare de drumul ei. Noua ”idee” a lui Rodeanu seamănă izbitor cu proiectul liderului local al PSD, Dan Nica, după ce acesta a rupt 1.000 de hectare din teritoriul județului Brăila și a întrerupt astfel orice negociere privind crearea unei zone metropolitană cu vecinii noștri de la Dunăre. Atunci, Dan Nica, după ce le-a sugerat pesediștilor să pună mâna pe terenurile ce bordează DN 26, a lansat noul proiect metropolitan Galați-Tulucești. Acum, deputatul USR Bogdan Rodeanu sugerează că ar trebui scos de la naftalină proiectul lui Nica. Argumentul lui Rodeanu, care nu a fost în stare să negocieze din poziția de parlamentar un contract între cele două entități administrative, este unul fals. Chipurile, un consiliu județean trebuie să fie ordonatorul de credit: ”Galaţiul şi Brăila trebuie să-şi facă PROPRIILE zone metropolitane! Motivul este unul extrem de convingător: FINANŢĂRILE EUROPENE care pot fi absorbite în exerciţiul financiar care va începe în anul 2020. Uniunea Europeană va finanţa, cu precădere, proiectele regionale şi asocierile de localităţi. Însă, pentru a obţine finanţări europene, suntem OBLIGAŢI să avem zone metropolitane funcţionale sub acelaşi ordonator de credite, sub acelaşi consiliu judeţean”. (preluare de pe contul de Facebook al deputatului).

Culmea ironiei este faptul că șeful său de partid, Dan Barna, l-a contrazis clar pe Rodeanu, în recenta vizită la Galați, atunci când a afirmat că șansa economică a zonei este polul de dezvoltare Galați-Brăila. Noul ”proiect” are rolul să ascundă impotența politică a lui Bogdan Rodeanu, care nu a fost în stare să propună și să negocieze cu brăilenii o formă de contract administrativ pentru o Lege a zonei metropolitană Galați-Brăila. Asta, în condițiile în care avea șansa să negocieze cu colegul său de Cameră, Mihai Tudose, adept al proiectului metropolitan, atunci când brăileanul a fost premierul României.

S.Ț.