Cristian Dima i-a băgat în ALDE un dealer de ”cox” - Tăriceanu i l-a returnat pe DurbacăClona nereușită a lui Eugen Durbacă, Cristian Dima, băiatul ăla care reușise să-l lase pe fostul primar roșu fără desuurile liberale de la ALDE, se reunește cu tătukul infractorilor, prin alianța care se prefigurează cu Pro-România. Pentru gălățeni, alianța în care se aruncă președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, pare un film prost cu infractori politici și milițieni distrați.

Ca imagine, cumetria, care se montează la Galați între Cristian Dima și Eugen Durbacă, se poate încadra la ”un retur în lung de linie” din tenis. Mai întâi, a servit Dima, care i l-a băgat pe gât șefului său Călin Popescu Tăriceanu pe Raphael Dima, tânăr care a și fost postat pe lista de candidați la europarlamentare a ALDE, pe la poziția douăzeci și ceva. Politicianul de perspectivă este chiar fiul lui Mugurel Dima, fratele mai mare și păpușarul din umbră al lui Cristian Dima. Despre existența lui Raphael am aflat de pe Facebook (vezi foto-în spatele lui Tăriceanu, marcat cu roșu), acolo unde cunoștințele junelui Dima îl caracterizează ca ”vânzător de cox”. În limbajul argotic, coxul este chiar cocaina, cunoscutul drog. Cu alte cuvinte, Raphael a moștenit gena tatălui său și s-a apucat de făcut bani de foarte tânăr. Faptul că tatăl este patronul firmei de pază WBC Security, dacă este reală informația că băiatul vindea ”cox”, l-a scăpat de eventualele accidente de parcurs cu băieții care au legitimații de apărători ai legii.

Serviciul în forță al șefului filialei ALDE Galați, care i-a postat lui Tăriceanu un dealer de ”cox”, a fost returnat în lung de linie cu o alianță politică de excepție, care va reface cuplul de comici triști Durbacă-Dima. Președintele filialei Pro-România Galați, traseistul politic Eugen Durbacă, va avea acum ocazia să-l ciufulească din interior pe cel ce a devenit clona sa nereușită. În aceste condiții, pe gălățeni îi așteaptă un circ politic de excepție, care ar putea să depășească toate așteptările publicului local prea iubitor de roșu.

S.Ț.