Pseudo-dreapta din Galați calcă pe Corona ca să-l securizeze primar pe pesedistul PucheanuSperanța că machiajul roșu de pe obrazul Galațiului va dispărea după alegerile locale a fost omorâtă de partidele autointitulate de opoziție, nu de Corona, așa cum ne-am fi putut aștepta. Corona nu poate opri alegerile locale, nici în cele mai sumbre calcule, pe când berea Corona stricată băută de micii politicieni locali a început să facă ravagii în autointitulata opoziție de dreapta.

Primul care a pus umărul la liniștea pesedeului a fost deputatul USR Bogdan Rodeanu, cel care l-a recuperat pe statul său de plată la Parlament, cu vreo doi ani în urmă, pe Aurel Vlaicu, fost ginere și țucălar al ex-primarului Marius Stan. Printr-un alt personaj dubios, Cristian Chiru – fost directoraș în primăria lui Stan și prieten cu Rodeanu, deputatul USR l-a prezentat pe Vlaicu ca fiind un personaj providențial pentru Galați. Alături de fostul socru, bineînțeles. Dar, la acel moment, Marius Stan nu scosese capul din fotbal. Bogdan Rodeanu nu a lămurit, până la această dată, dacă chiar a crezut în proiectul secret Stan-Vlaicu sau i-a resuscitat pe cei doi doar pentru a rupe voturi de pe partea dreaptă, în favoarea PSD.

Apoi a intrat în scenă liberalul George Stângă, care l-a trimis la luptă pe discretul membru PNL Daniel Lupașcu. Acesta l-a preluat pe Marius Stan și l-a anunțat drept candidat de primar al unui partiduleț regional: Împreună pentru Moldova. În acest timp, la nivel central, liberalii resuscitau pesedeul și pierdeau anticipatele, prin jocul de barbut politic la care au supus votul în două tururi de scutin la alegerile locale. Pseudo-dreapta din Galați calcă pe Corona ca să-l securizeze primar pe pesedistul Pucheanu

Același Stângă, reprezentantul local al celui mai puternic partid la nivel național, evită și acum, cu aproape două luni înainte de alegeri, să nominalizeze candidatul liberalilor gălățeni la primărie. Asta, în condițiile în care l-a lăsat pe consilierul local Onuț Atanasiu să pozeze în candidatul dreptei la Galați. Pe blat, George Stângă a pus umărul, la conducerea centrală a liberalilor, să fie acceptată candidatura useristului Bogdan Rodeanu, același care a netezit drumul întoarcerii lui Stan pentru a rupe din voturile opoziției la pesede.

În toată această turbare a pseudo-dreptei de a susține candidatul pesedeului la primărie, au răbufnit și orgoliile tăcuților de la Plus. Flavia Susnoschi a infirmat candidatura lui Rodeanu din partea USR-Plus Galați, fără a se bate pentru a primi ea nominalizarea pentru a fi reprezentanta dreptei la locale. Și pentru ca penibilul să fie complet, Rodeanu se anunță candidatul comun al PNL-USR-Plus, fără ca măcar aliații de partid din acte să-l recunoască. Iar liberalii păstrează o tăcere suspectă care te duce cu gândul la faptul că, la Galați, ne-au abandonat veșnicului PSD. Pseudo-dreapta din Galați calcă pe Corona ca să-l securizeze primar pe pesedistul Pucheanu

Este clar că cele trei partide care ar fi putut să susțină un candidat comun puternic, care să emită pretenții la primărie, și-au trădat alegătorii pentru mici firimituri (a se citi funcții în administrația locală de unde să ciugulească pentru familiile lor). Orice răbufnire de orgolii, de acum înainte, ar însemna doar un teatru ieftin. Asta, pentru că în timpul rămas până la locale, în prăfuita urbe cu o presă slabă și devenită de partid din motive economice, nu mai poți promova un candidat care să se bată de la egal la egal cu Pucheanu.

S.Ț.