Zisa Dreaptă gălățeană vrea să scufunde cu pistoale cu apă flota de împingătoare a pesedeuZiua prezentării candidaților Dreptei, descrisă drept una istorică de alianța locală PNL-USR-PLUS, este încă una tristă pentru politica dunăreană. Cu doi băieți care n-au arătat nimic în ultimii patru ani de mandate parlamentare, George Stângă – senator PNL, și Bogdan Rodeanu – deputat USR, doar o minune comandată de oculta serviciilor le poate aduce câștig de cauză în lupta cu împietritul pesedeu. În orașul muncitoresc supranumit și ”roșu”, tinerii parlamentari aleși să candideze la Primărie și la Consiliul Județean nu le spun nimic ”furnaliștilor” și ”navaliștilor” care ies masiv la vot și care respiră prin toți porii politica cuplului Nica&Viorel Ștefan. Tinerii, pe al căror vot s-ar putea baza cei doi, au părăsit de mult orașul, dezmăgiți de încremenirea pesedistă de aici, sau nu ies la vot ”pentru că nu ne interesează politica”.

În ultimul moment electoral, Dreapta gălățeană a ieșit cu două pistoale cu apă, susținute de trei structuri de servanți la încărcătoarele cu apă, cu care și-au propus să scufunde flota de împingătoare ”trasă de ațe”, de la Bruxelles, de Dan Nica și de Viorel Ștefan. Liderul filialei liberale, George Stângă, s-a făcut remarcat doar cu tentativele de a-și ascunde afacerile meschine de familie, dar și identitatea politică incertă (http://www.nepasadegalati.ro/politic/3003-presedintele-liberalilor-galateni-george-stanga-politicianul-fara-identitate.html). Puțin mai vizibil a fost șeful flialei USR, Bogdan Rodeanu, care a punctat la activitatea de strângere de semnături pentru ”Fără penali în funcții publice”. Rodeanu, în plan parlamentar, își asumă Legea zonelor metropolitane, o încercare perversă de a stopa dezvoltarea metropolitană Galați-Brăila (http://www.nepasadegalati.ro/politic/3060-deputatul-usr-bogdan-rodeanu-se-dezice-cu-manie-pesedista-de-proiectul-zonei-metropolitane-galati-braila.html). Toate zonele metropolitane din România au câte o lege dedicată, iar proiectul deputatului USR nu face decât să întârzie Legea metropolitană Galați-Brăila. Zisa Dreaptă gălățeană vrea să scufunde cu pistoale cu apă flota de împingătoare a pesedeu

Nici nu vreau să mă gândesc câte voturi le pot smulge contracandidații percepuți de Dreapta și care luptă, într-un fel sau altul, pentru securizarea voturilor PSD la cele două structuri locale. La Primărie, polpularul Cătălin Cristache, Marius Stan – afiliat, mai nou, la Pro România, și chiar fostul candidat al liberalilor, Ștefan Baltă, scos din joben de vopsitul în verde-ecologist Marius Necula, vor rupele hălci mari din voturile pentru Rodeanu și le vor duce, dând din codițe, la pesedeu. La Consiliul Județean, până și independentul Ionel Petrea are mai multă notorietate ca liberalul George Stângă. Voturile obținute de Ionel Petrea vor aduce avantaj candidatului pesedeu.

S.Ț.