Ambasadorul SUA a avertizat că inițiatorii relaxării legilor justiției și corupții „nu vor avea parte de sprijinul nostru!”În discursul pe care l-a susținut în fața experților în securitate cibernetică, la Conferința Anuală a Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică din România (CERT-RO), organizată online, Ambasadorul Adrian Zuckerman le-a mulțumit pentru munca depusă în protejarea infrastructurii,  în detectarea amenințărilor și pentru răspunsul imediat la atacuri cibernetice. Ambasadorul a subliniat faptul că numai prin colaborare vom putea să îi oprim pe cei care se folosesc de rețelele de telecomunicații pentru a ne amenința securitatea națională, viața privată, economia și drepturile omului.

Cu această ocazie, Ambasadorul a evidențiat evenimentele recente care exemplifică legăturile din ce în ce mai puternice dintre Statele Unite și România, precum semnarea Foii de parcurs în materie de cooperare militară pe zece ani, a Acordului Interguvernamental pentru Proiectul de la Cernavodă, a Acordului cu Banca de Import-Export a S.U.A (ExIm) și a Memorandumului de înțelegere cu privire la rețelele 5G.

În legătură cu acest ultim subiect, Ambasadorul a reamintit participanților că ar fi bine să colaborăm numai cu parteneri în care putem avea încredere. El a atras atenția că nu poate avea loc o regresare de pe calea progreselor pe care le-a făcut România în ultimul an pentru a restaura statul de drept. Ambasadorul a avertizat că cei care au participat la relaxarea legilor justiției și cei care s-au pretat la fapte de corupție „nu vor avea parte de sprijinul nostru!” Textul integral al discursului: https://go.usa.gov/x7rw9


Public Diplomacy – Press Office 

U.S. Embassy-Bucharest