Societatea civilă face un apel disperat pentru salvarea analistului Edward Snowden

   Organizația Avaaz face un apel disperat pentru salvarea curajosului Edward Snowden, analistul care a deconspirat programul american de spionare a comunicațiilor pe internet. Analistul Edward Snowden, de 29 de ani, tocmai a renunțat la toată viața lui-- la prietenă, job și casă -- pentru a deconspira programul PRISM al Statelor Unite, program care citește și înregistrează de ani de zile emailuri, mesaje de Skype, postări de Facebook și telefoane.
Când Bradley Manning a trimis informațiile astea la Wikileaks, Statele Unite l-au încarcerat dezbrăcat în condiții despre care Națiunile Unite au declarat ca fiind "crude, inumane și degradante".
   În cele ce urmează, autoritățile și presa decid cum să reacționeze la scandalul ăsta. Dacă milioane dintre noi îl susțin pe Edward în următoarele 48 de ore, vom trimite mesajul puternic că el trebuie tratat ca un denunțător curajos și că Statele Unite ar trebui să destrame PRISM, nu pe Edward.
https://secure.avaaz.org/ro/stop_prism_global/?tKPcSeb
   PRISM este un program revoltător: oferă guvernului Statelor Unite acces nelimitat la mailurile noastre personale, la conturile de social media de pe Google, Youtube, Facebook, Skype, Hotmail, Yahoo! și multe altele. Ei înregistrează miliarde dintre mesajele noastre în fiecare lună și CIA poate folosi aceste informații acum și în viitor pentru a acuza, persecuta, sau a ne șantaja pe noi, prietenii sau familiile noastre!
   Îngrozit de această violare a intimității individuale fără precedent, Edward a copiat un număr mare de fișiere, le-a trimis ziarului Guardian spre a fi publicate, după care a fugit în Hong Kong. Curajul lui nu doar că a expus programul PRISM, dar a pornit și un efect de domino în întreaga lume, care a scos în câteva zile la lumină și alte programe secrete de spionaj din Canada, Marea Britanie și Australia. Acum e blocat în Hong Kong, așteptând să fie arestat. Un strigăt global ar putea să-l salveze de la extrădarea în Statele Unite și să încurajeze alte țări spre a-i oferi azil.
   Nu putem lăsa Statele Unite să-i facă lui Edward ce i-au făcut și lui Bradley Manning. Hai să ne alăturăm lui, împotriva programului PRISM: 
https://secure.avaaz.org/ro/stop_prism_global/?tKPcSeb
   Uneori, acțiunile întreprinse de guvernele noastre ne lasă, pur și simplu, fără respirație. Când individualități eroice, ca Edward, își riscă propria libertate pentru a scoate informații de genul ăsta la lumină, comunitatea Avaaz își unește forțele, insistă pentru un tratament corect și de multe ori și câștigă. După ce mai mult de jumătate de milion dintre noi a cerut Statelor Unite să termine cu cruzimile față de Bradley Manning, acesta a fost scos din carceră și relocat într-o închisoare de securitate medie. Dacă acționăm rapid, am putea face și mai multe pentru Edward, să-l ajutăm să câștige lupta pe care a început-o pentru binele tuturor.