Revista Kamikaze este sabotată de difuzorul Press Point Distribution

   ActiveWatch, organizație care promovează și protejează dreptul la liberă exprimare, solicită distribuitorului de presă Press Point Distribution să facă public motivul pentru care a sistat distribuția revistei Kamikaze, fără a respecta preavizul de 90 de zile stabilit legal, prin contractul încheiat între Press Point Distribution și Kamikaze.

   Reprezentanții Revistei Kamikaze au sesizat ActiveWatch cu privire la o posibilă încălcare abuzivă a contractului de distribuție încheiat între publicație și firma Press Point Distribution. Potrivit acestora, Press Point Distribution a întrerupt de săptămâna trecută difuzarea Kamikaze, fără a transmite către conducerea publicației decizia de încheiere a colaborării și fără a respecta preavizul de 90 de zile stabilit prin contract.

   Menționăm că v-am solicitat poziția cu privire la acest caz atât prin e-mail, cât și la telefon, dar încă nu am primit nici un răspuns din partea dv.

  În multe cazuri, distribuția de presă a fost folosită în ultimii ani ca mecanism de exercitare a presiunilor politice și economice asupra presei și de blocare a accesului la informații. Ne exprimăm speranța că Press Point își respectă clienții și respectă publicul și misiunea presei de a informa. Lipsa unei poziții oficiale a Press Point în această chestiune va alimenta suspiciuni legate de motivația întreruperii difuzării și de seriozitatea companiei dumneavoatră.

   Departamentul FreeEx – Libertatea Presei în România

   ActiveWatch