Asociaţia RoRec revine în Municipiul Galaţi pentru o nouă acţiune  de colectare a deşeurilor electrice şi electronice

   Asociaţia RoRec, împreună cu autorităţile locale, colaborează permanent în vederea dezvoltării unei infrastructuri coerente de colectare a deşeurilor electrice şi electronice (DEEE), în folosul cetăţenilor. În această săptămână va avea loc o nouă acţiune de colectare în Municipiul Galaţi.

   Vineri şi sâmbătă, 27-28 septembrie 2013, în Galaţi vor fi deschise 9 puncte provizorii de colectare, unde cetăţenii pot aduce deşeurile electrice şi electronice de care doresc să se debaraseze responsabil, în următoarele locuri:

 Piaţa Centrală - la intrarea în Hala Nouă                                    

 Str. Siderurgiştilor - intersecţie cu str Gh. Doja - vis-à-vis de Pizzeria Isharo                       

 Str. Brăilei - pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor                                           

 Bd. Henry Coandă - în faţa magazinului Kaufland                                             

 Bd. Oțelarilor - lângă Hotel Magnus                                             

 str. Saturn - în parcul Şahiştilor                                       

 str Oltului - în faţa magazinului Penny                                        

 str. Brăilei - pe esplanada din faţa blocului Trei Star                                        

 Str. Domnească - în faţa Parcului "Mihai Eminescu"                                                                 

 

   Programul de colectare va fi între orele 8.00-19.00                                                                                                                                                  

   Asociaţia RoRec, în parteneriat cu Primăria Galaţi, oferă o alternativă cetăţenilor ce deţin deşeuri electrice grele sau voluminoase: preluarea gratuită de la domiciliu sau sediu de firmă a acestora. Cei interesaţi au la dispoziție un număr apelabil gratuit din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă: 0800 444 800. Aceştia pot suna la acest număr gratuit, 7 zile din 7, între orele 9.00-17.00 pentru a programa ridicarea respectivelor deșeuri de la domiciliu sau sediu de firmă. Alt număr la care poate fi solicitat acest serviciu este 0756 029 357, apelabil cu tarif normal, de luni până sâmbătă, între orele 9.00-17.00.

   O dată cu introducerea acestui nou serviciu gratuit de preluare a deşeurilor electrice şi electronice de la domiciliu sau sediu de firmă, pe lângă posibilitatea de a le depune la unul dintre cele 9 puncte de colectare provizorii, devine din ce în ce mai ușor pentru cetăţeni să scape corect și rapid de deşeurile electrice, respectând natura și legea. Iar la numărul TelVerde 0800 444 800 aceştia pot afla informaţii utile despre colectare şi reciclare, sfaturi şi noutăţi despre serviciile oferite de Asociaţia RoRec.

   “Pentru a fi un oraş european în adevăratul sens, Galaţiul trebuie să colecteze selectiv deşeurile, pentru a proteja mediul înconjurător şi pentru a respecta legislaţia europeană. Asociaţia RoRec invită gălăţenii să se debaraseze corect şi responsabil de deşerile electrice şi electronice, al căror loc este la fabrica de reciclare, nu în casă, nu pe stradă sau în natură.”, a declarat Dragoş Gorun, manager regional al Asociaţiei RoRec.

   Cei care vor alege să se debaraseze de echipamentele electrice vechi sau uzate în cadrul acestei acţiuni de colectare din Galaţi, vor avea şansa să câştige, prin tragere la sorţi, unul dintre următoarele premii puse în joc de membrii Asociaţiei RoRec, Candy şi Philips: un frigider şi 2 cuptoare cu microunde digitale de la Candy, 5 mixere, 5 maşini de călcat şi 2 aspiratoare marca Philips. Tragerea la sorţi a câştigătorilor acestei tombole va avea loc pe 30 septembrie, ora 11.00, la Primăria Municipiului Galaţi.