O patrie pentru Snowden

   Cel mai celebru informator din lume este împotmolit în iarna rusească, riscând să fie aruncat în închisoare, umilit și condamnat pe viață dacă agenții americani îl vor captura. Săptămâna aceasta, îl putem ajuta să își găsească o nouă patrie.
   Edward Snowden a făcut dezvăluiri năucitoare despre amploarea sistemului de supraveghere ilegală a Guvernului american, care ne vizează pe fiecare dintre noi. Permisul lui de ședere în Rusia va expira în curând, lăsându-l fără adăpost. Președinta Braziliei, Dilma Rousseff, dezaprobă practicile de supraveghere ale SUA și experții spun că ar putea sfida presiunea masivă exercitată de Guvernul american, luând în considerare oferirea de azil politic pentru Snowden.
   În joc este mai mult decât soarta unui om. Snowden a ales să spună adevărul, iar dacă gestul lui curajos îi va aduce o pedeapsă zdrobitoare, se va trimite un semnal greșit către guvernele abuzive și informatorii de pretutindeni. Dacă un milion dintre noi vor acționa acum, îi putem înmâna președintei Rousseff cererea de azil politic cu cel mai larg sprijin popular din istorie. Dă click mai jos pentru a îl ajuta pe Snowden și a apăra democrația: 
   http://www.avaaz.org/ro/send_snowden_home_loc/?bKPcSeb&v=34362
   Nu peste mult timp, viza de un an a lui Snowden va expira. Se încearcă aducerea lui înapoi în SUA, unde e foarte puțin probabil să aibă parte de un proces corect, dar președinta Braziliei este o oponentă înverșunată a programului de spionaj PRISM, a anulat chiar și o vizită în Statele Unite din cauza acestui subiect și depune eforturi pentru a își proteja cetățenii de spionaj. Dacă Rousseff îl va sprijini pe Snowden, trebuie să îi arătăm că are suportul popular necesar pentru a face față puternicilor presiuni ale SUA.
Cei care se opun oferirii de azil politic lui Snwoden spun că acesta a încălcat legea și a pus în pericol securitatea globală. Unii îl numesc chiar trădător și avertizează că dacă va scăpa nepedepsit, mulți alții îi vor urma exemplul. Dar deși e adevărat că Snwoden a încălcat legea, el a făcut-o pentru a dezvălui un vast sistem ilegal de spionaj global la scară industrială. Gestul lui eroic ar putea transforma lumea într-un loc mai bun și mai sigur pentru fiecare dintre noi.
   Acțiunile lui Snowden nu au rămas fără urmări - dezvăluirile lui au schimbat deja lumea în bine. Germania și Brazilia au luat măsuri pentru protejarea informațiilor private ale cetățenilor. Problema a fost abordată și în cadrul Organizației Națiunilor Unite, iar un tribunal american a decis că unele dintre acțiunile de spionaj ale NSA sunt ilegale. Săptămâna aceasta, președintele Obama va schimba practicile de spionaj ale NSA, ca reacție la dezvăluirile făcute de Snowden!
   Președinta Rousseff are nevoie de susținerea noastră pentru a face față presiunilor SUA. Haideți să îi arătăm că cetățenii lumii sunt gata să sprijine Brazilia, dacă Brazilia va alege să sprijine eroismul. Semnează acum cea mai mare cerere de azil din istorie și ajută-l pe Snowden:
   http://www.avaaz.org/ro/send_snowden_home_loc/?bKPcSeb&v=34362
   Comunitatea noastră are peste 30 de milioane de membri în toată lumea, printre care se află și șase milioane de brazilieni. Împreună, am jucat un rol cheie în acțiunile de protejare a internetului în fața legilor abuzive ale guvernelor. Acum, îl putem sprijini pe cel care a sacrificat atât de mult pentru a ne proteja de spionajul internațional. 
   Uneori, chiar și eroii au nevoie să fie salvați. Haideți să fim alături de Snowden și să îi oferim sprijinul de care are nevoie!

 

   Cu speranță și determinare,
   Joseph, Christoph, Michael, Sayeeda, Ricken și întreaga echipă Avaaz