Coliberator 2014 -  weekendul libertății digitale în România.

   Coliberator adună la un loc activiști, dezvoltatori și utilizatori de programe libere, jurnaliști, autori de cultură libera și vizionari ai aparaturii libere.

Viață privată, securitate și anonimitate pe Internet. Cultură liberă. Date libere, societate civilă și guvernare deschisă. Programe și tehnologii libere. Coliberator se desfășoară sub forma unui maraton de prezentări pe aceste teme, susținute de invitați români și străini, ateliere practice și sesiuni de hacatoane.

   Anul acesta, o parte dintre ateliere și hacatoane sunt propuse de laboratorul de experimentare media The Sponge. Atelierele se vor desfășura sub forma de prezentări practice sau de exerciții comune, conduse de activiști, dezvoltatori și utilizatori de programe libere și jurnaliști.

   Ai o propunere de prezentare, atelier sau hacaton? Fii si tu un coliberator și trimite-o la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Vezi cine sunt vorbitorii, care este programul și

inregistreaza-te ca participant aici – http://coliberator.ceata.org.

    Coliberator 2014 este a doua editie a conferintei anuale a Fundației Ceața în Bucuresti despre programe libere, cultura libera si aparatura libera. Coliberator este o sarbatoare romaneasca a libertatii digitale care prezinta publicului programe libere de succes si proiecte nou eliberate.

   Sponge este un laborator media experimental care conecteaza organizatii din domeniul media, tehnologia informatiei si a transparentei. Experimentam cu noi unelte digitale de eliberare a informatiei de interes public. Promovam informatia libera, relevanta si verificabila sub forma de articole sau aplicatii. Organizam ateliere, hacatoane, cursuri si conferinte.

   Partenerii Sponge sunt CRJI, Active Watch, Ceata, Geo-spatial, ApTI si Facultatea de Stiinte Politice - Universitatea Bucuresti.

   Dupa doi ani de proiecte voluntare, unele activitati prin care ne dezvoltam organizational sunt finantate in cadrul proiectului „Sponge - conectarea retelelor si comunitatilor de inovatori din domeniul media, tehnologia informatiei si a comunicarii” prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

   In cadrul proiectului finantat „Sponge - conectarea retelelor si comunitatilor de inovatori din domeniul media, tehnologia informatiei si a comunicarii” ne propunem sa:

   - dezvoltam capacitatea organizationala a unui laborator colaborativ prin experimentarea cu technologii si unelte digitale, avand ca motto producerea si promovarea de continut liber, relevant si verificabil in interesul public. Ne adresam unei nevoi reale: lipsa informatiei de interes public.

   - transformam o retea informala existenta si conectam organizatii care activau disparat, cu mijloace diferite, dar toate vizau aceeasi directie. Coalitia isi va eficientiza activitatile sale de baza.

   - producem o platforma de publicare si o platforma interna de management pentru proiectele si membrii coalitiei. Proiectul va produce o baza de cunoastere si se vor dezvolta aplicatii tehnologice de eliberare a informatiei relevante in cadrul unor evenimente inovative de tip hackathon.

 

   Această activitate este finanțată în cadrul proiectului „Sponge - conectarea rețelelor și comunităților de inovatori din domeniul media, tehnologia informației și a comunicării” prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.